Hirdetés

Megszűnhet a Jobbik. Egymilliárdot kellene kifizetni!

2019.02.01. 16:05

Megszűnhet a Jobbik. Egymilliárdot kellene kifizetni!
magyarhang.hu

Rendkívüli kongresszuson tárgyalják a megszűnés a lehetőségét is.

Hirdetés

Hirdetés

Rendkívüli kongresszust hívott össze a Jobbik elnöke, Sneider Tamás, miután az Állami Számvevőszék (ÁSZ) újabb, több százmilliós bírságot szabott ki a pártra, írta a Magyar Hang. Sneider azt mondta, hogy a csütörtökön kirótt ÁSZ-büntetéssel együtt

már csaknem egymilliárd forintot kellene kifizetnie a Jobbiknak, és ez szinte a lehetetlenség kategóriája.

Az ÁSZ tette közzé jelentését, amely alapján a Jobbikot 136 millió forintra büntették, és ugyanekkora összeget vonnak majd el a pártnak járó állami támogatásból. Az az indok, hogy a párt nem tartotta be a tiltott támogatasra vonatkozó tilalmakat, és összesen 136,4 millió forint tiltott támogatást fogadott el.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője szerint a „pártállami számvevőszék újabb rohamra indult a jogállamiság és a demokrácia maradéka ellen”, és ezzel a „jogtalan” büntetéssel akarják a pártjukat fizikailag megsemmisíteni.

Emlékezetes, a Jobbik már kapott gigabírságot az ÁSZ-tól, 2017 év végén, azaz alig néhány hónappal az országgyűlési választások előtt. Akkor a büntetés és az elvont állami támogatás összege meghaladta a 660 millió forintot. Mivel az ÁSZ döntései ellen itthon nem lehet fellebbezni, a Jobbik uniós fórumra vitte az ügyet és egyelőre várja, hogy történjen valami.

Jobbikpárt

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.