Hirdetés

Az államtitkár asszony reagált a Budapest Pride-meghívóra

2018.07.04. 09:26

Az államtitkár asszony reagált a Budapest Pride-meghívóra
Novák Katalin (Fotó: mti)

Bősz Anett lépjen fel, ha a keresztények ellen uszítanak - így Novák Katalin.

Hirdetés

Megütközést keltett a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselőjében, Bősz Anettben a családügyi államtitkár, Novák Katalin kaposvári beszéde. Amint arról mi is beszámoltunk, az államtitkár a Református Egyházi Napok egyik fórumbeszélgetésén „táncolt” a homofóbia határán, amikor azt mondta, hogy 

a családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi.

Bősz Anett arra kérte az államtitkárt, hogy csatlakozzon a 2018-as Pride felvonuláshoz, és vetkőzze le káros előítéleteit, ismerkedjen meg az LMBTQ+ mindennapjaival és nehézségeivel.

Az államtitkár válaszolt

Novák Katalin válaszában az alaptörvényből idézett:

„Magyarország védi a házasság intézményét, mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony.”

Az államtitkár szerint amikor egyes országokban betiltják a lányok szoknya-viselését, amikor az édesanyát nem lehet édesanyának, az édesapát édesapának szólítani, amikor gyerekeket eszközként használnak ideológiai küzdelmekhez, akkor nem emberi jogokról, nem tiszteletről, hanem éppen ellenkezőleg, tiszteletlenségről és a jogok elvitatásáról van szó. 

Magyarországon tiszteljük a kisebbségeket és tiszteljük a többséget is.  Megnyugtatom, a kisebbségek jogait magam is tiszteletben tartom, így velem nem érdemes ijesztgetni őket

- fogalmazott Novák Katalin, aki a hétvégi felvonulás nem vesz részt, Bősz Anettnek azonban azt kívánja, hogy érezze jól magát, és kéri, amennyiben – a korábbi felvonulásokon látottakhoz hasonlóan – keresztény közösségek elleni gyűlöletet ébresztő megnyilatkozást tapasztal, lépjen fel az ellen a lehető leghatározottabban.

melegfelvonulásBudapest Pride

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.