Hirdetés

Ez Debrecen! Sok pénzt gyűjtöttek a gyermekklinikának

Cívishír

2018.04.25. 15:40

Ez Debrecen! Sok pénzt gyűjtöttek a gyermekklinikának
Fotó: unideb.hu

Le a kalappal Tőzsér Dani előtt.

Hirdetés

Csaknem hét és félmillió forint gyűlt össze annak a jótékonysági akciónak a keretében, amelyet Tőzsér Dániel, a DVSC csapatkapitánya indított el pár héttel ezelőtt.

A Loki játékosa akkor videóüzenetben fordult a szurkolókhoz, arra kérve őket, hogy minél többen látogassanak ki a Ferencváros elleni rangadóra. Tőzsér „cserében” 2 millió forintot ajánlott fel a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának javára.

Mint ismert: a Fradi ellen csaknem 11 ezer szurkoló volt a stadionban, fantasztikus hangulatot teremtve az 1-1-re végződött meccsen.

Az akció kapcsán szerdán a Nagyerdei Stadionban tartott sajtótájékoztatón aztán a kiváló középpályás bejelentette:

csaknem hét és félmillió forint gyűlt össze, a kezdeményezéshez ugyanis csatlakozott több debreceni vállalkozó, a Loki egykori játékosa, Dzsudzsák Balázs és a Debreceni Campus Nonprofit Kft. is.

Tőzsér elmondta: bízott benne, hogy sokakat „megmozdít” a jótékonysági kezdeményezés, és reméli, hogy nem a szurkolók részéről sem egyszeri alkalomról volt szó, így például a hétvégi, Vasas elleni hazai találkozóra is kiváló hangulatot varázsolnak majd a stadionba a drukkerek.

Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Nonprofit Kft. ügyvezetője többek között arról beszélt, hogy a cég több dolgozója 20 éve bérletes szurkolója a Lokinak, így erkölcsi kötelességüknek érezték, hogy támogassák a nemes célt. Hangsúlyozta: hasonló kezdeményezések mellé a jövőben is odaállnak majd. 

Balla György, a Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért alapítvány elnöke elmondta:

a pénzből egy olyan, eddig hiányzó eszközt tudnak megvásárolni, amely fájdalommentesen, a bőrön keresztül méri a gyermekek oxigén-, illetve szén-dioxid-szintjét.

Hozzátette: a gyermekklinikán évente mintegy 100 ezer gyermeket kezelnek, közülük 14-15 ezer a fekvőbeteg.

 

DVSCjótékonyságTőzsér Dániel

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.