Hirdetés

Jobbik: tényleg itt a vége?

hvg.hu

2018.01.08. 15:39

Jobbik: tényleg itt a vége?

Nem tudnak fizetni.

Hirdetés

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője és alelnöke az ÁSZ bejelentése után azt mondta, hogy Orbán Viktor meg akarja szüntetni a pártot - írja a hvg.hu.

Mint ismert: a Jobbiknak tizenöt napja van, hogy befizessen a központi költségvetésbe 331 millió forintot.

Volner azt mondta, azért szállt rájuk a számvevőszék és a Fidesz, mert ők az egyetlen kormányváltó erő. Sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, szerinte a többiek, a baloldali pártok vagy gyengék, vagy a Fidesz zsebében vannak, csak a Jobbik maradt.

Volner arról is beszélt, hogy a pártnak nincs pénze kifizetni ezt az összeget, ezért is indítottak közösségi gyűjtést, amit most megpróbálnak felpörgetni, eddig 50 millió forintjuk gyűlt így össze. Arról még nincs elnökségi döntés, hogy mikor és hogyan fizetnek, mi lesz az összegyűjtött pénz sorsa.

A Jobbikot megsemmisítette anyagilag ez a döntés, nincs pénzük kampányolni. Szakértőik pedig éppen ezért átmenetileg nem kapnak fizetést

- mondta Volner. 

Hangsúlyozta: a mostani számvevőszéki határozat csak arról szólt, hogy az ÁSZ a kormánypárt zsebében van. A Fidesz pedig szerinte retteg a kormányváltástól és az elszámoltatástól. Jogorvoslatra nincs mód, de keresik azokat a fórumokat, ahová fordulhatnak.

Volner üzent az Állami Számvevőszék vezetőjének is:

Ne hajtsa nyugodtan álomra a fejét.

Szerinte ugyanis a döntésért Domokos László ÁSZ-elnök, korábbi Fidesz-politikus a felelős.

JobbikÁllami Számvevőszék

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.