Hirdetés

Harmincezer dollárral távoztak a szerbek Debrecenből

Debka.hu

2019.08.28. 22:37

Harmincezer dollárral távoztak a szerbek Debrecenből
Idén sem maradt 3x3-as kosárlabda nélkül a cívisváros (Fotók: Fogarasi Renáta, Cívishír)

Letteket és amerikaiakat is vertek a Nagytemplomnál.

Hirdetés

A 3×3 debreceni versenyeinek harmadik napja is színvonalas mérkőzéseket, és végig telt házat hozott. A World Tour Masterst végül a csoportban még bukdácsoló, világelső Liman nyerte, elhódítva ezzel a 30 ezer dolláros fődíjat.

Már a negyeddöntőkre megteltek a Nagytemplom előtti lelátók, nem csoda, hiszen az augusztus 28-i első találkozón a világ talán két legjobb 3×3-as csapata, a Novi Sad és a Liman találkozott. A döntőnek is beillő ütközetet a DEAC-ból is ismerős Ivosev Tamás együttese kezdte jobban, és szinte végig tartották minimális előnyüket. A Liman azonban a legjobbkor robbantott, a találkozó utolsó perceiben három távolit is értékesítettek, így 20-17 arányban megnyerték a rangadót.

Harapós balkáni legények

A következő három találkozón az esélyesebbnek vélt csoportelsők nem hibáztak, a Lausanne Masters-t múlt héten megnyerő New York Harlem, az ugyancsak esélyesnek tartott lett Riga és a selejtezőkörből felkerülő szaúdi Jeddah is hozta a mérkőzéseit.

Az elődöntőben a 2017-ben Debrecenben diadalmaskodó Liman a New Yorkkal találkozott. Az előző összecsapásukhoz hasonlóan az újvidékiek szinte végig futottak az eredmény után, a mérkőzés derekán már ötpontos hátrányban is voltak. A szerbek szíve azonban ismét a helyén volt, a legjobbkor tudtak ritmust váltani a durvaság határait súroló összecsapáson, és fantasztikus hajrával 21-16-ra diadalmaskodtak.

A másik ágon már nem voltak ekkora izgalmak, a meglepetéscsapat Jeddah erejéből csak fellángolásokra futotta, a Riga esélyt sem hagyott nekik, s végül 21-12 arányban győzött.

A döntőt a Liman kezdte jobban, másfél perc elteltével már 6-1-re vezettek. A találkozó feléig szépen tartották előnyüket, ekkor azonban egyre zárkózott a Riga (14-13). Hiába közelítettek rendületlenül a lettek, a világranglista vezetőnek mindenre volt válasza, s a tornán nyújtott eddigi legjobb produkciójukkal 21-18-re nyertek. Az újvidéki együttes a World Tour nagydöntőjére is megváltotta repülőjegyét.

3×3 World Tour Masters szerdai eredményei:

Negyeddöntők:
Novi Sad (SRB) – Liman (SRB) 17-20
NY Harlem (USA) – Vrbas (SRB) 21-14
Riga (LAT) – Nantes (FRA) 21-19
Jeddah (RSA) – Gagarin (RUS) 21-16


Elődöntők:
Liman (SRB) – NY Harlem (USA) 21-16
Riga (LAT) – Jeddah (RSA) 21-12


Döntő:
Liman (SRB) – Riga (LAT) 21-18

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés