Hirdetés

Elment, de visszajött a debreceniek kanadaija

2019.08.01. 14:21

Elment, de visszajött a debreceniek kanadaija
Manigat nagy terveket szövöget Debrecenben (Fotó: Cívishír)

Rájátszásba vezetné a csapatot.

Hirdetés

Jahenns Manigat-tal is megállapodott is DEAC kosárlabdacsapata, így teljesnek mondható az együttes kerete. A kanadai hátvéd az előző szezont is Debrecenben töltötte, a bajnokság során 14.5 pontot 3.8 gólpasszt és ugyanennyi lepattanót, valamint 1.5 szerzett labdát átlagolt.

Azért választottam újra a DEAC-ot, mert a karrierem ezen pontján fontos, hogy visszatérjek egy számomra ismerős helyre, és ott próbáljak meg továbbfejlődni. Bízom Kovács Adrián vezetőedzőben és a szakmai stábban, akiknek egy részével már tavaly is együtt dolgozhattam. Boldog vagyok, hogy visszatérhetek Debrecenbe, nagyon szeretem a várost, a szurkolókat és a mérkőzéseinket övező körítést

 – mondta a deacbasket.hu-nak Manigat, majd hozzátette, nagyon nehezen élte meg, hogy lemaradtak az előző szezonban a rájátszásról, idén mindenképp szeretné ezt kijavítani. Meglátása szerint már a kezdetektől nagyon koncentráltnak kell lenni, és az elmúlt idénnyel ellentétben nyerni kell az előzetesen hozható meccseket.

Teljes a keret

Manigat az ötödik – egyben utolsó- külföldi igazolása a Debreceni Egyetem csapatának, ezzel eldőlt, hogy Kovács Adrián teljes kerettel kezdheti meg élete első A-csoportos felkészülését. További hír a klub háza tájáról, hogy a tizenkét szerződéssel rendelkező játékos mellett Gáspár Mátyás és Asszú Ádám is a nagycsapattal kezdi meg az alapozást, de több utánpótláskorú játékossal is egyeztet majd a szakmai stáb.

A DEAC kosárlabdacsapatának kerete a 2019-20-as szezonra:
LLuis Costa, Jahenns Manigat, Polyák László, Damarcus Harrison, Somogyi Ádám, Milos Boriszov, Isaiah Amwood, Tóth Ádám, Bognár Kristóf, Velkey János, Godwin Omenaka, Tóth Bence, Gáspár Mátyás, Asszú Ádám.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés