Hirdetés

Hirdetés

Jó fogás! A jövő csillaga lehet a debreceniek új igazolása

2019.06.26. 13:07

Jó fogás! A jövő csillaga lehet a debreceniek új igazolása
Somogyi Ádám már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott (Fotó: deacbasket.hu)

Spanyolországból jön haza.

Hirdetés

Hirdetés

Spanyolországból hazatér az egyik legtehetségesebb fiatal magyar játékos, Somogyi Ádám, és a DEAC-ban folytatja pályafutását - közölte a egyetemi kosárklub honlapja.

Nagyon örülök, hogy le tudtuk Ádámot igazolni. Egy nagyon motivált, még fejlődésben lévő játékosról van szó, aki nagyon sokat tesz azért, hogy jó kosárlabdázó legyen. Egyes és kettes poszton is bevethető, rengeteg energiával játszik, és kívülről is eredményes tud lenni. Nem csak a következő szezon után esedékes fiatal szabály miatt hoztuk ide, én bízom benne, hogy egyből erősítést fog jelenteni a csapat számára. Utánakérdeztem ismerős spanyol edzőknél, mindenki jó véleménnyel volt róla, nagyon örülök, hogy minket választott

–vélekedett Kovács Adrián vezetőedző az új játékosról, aki a Vasas Akadémián nevelkedett, legutóbb pedig a spnyol Aquimisa Laboratorios Zamorano színeiben szerepelt, ahol 8.1 pontot, 2.8 lepattanót és 1.8 gólpasszt átlagolt. A tehetség már Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány figyelmét is felkeltette, s az utánpótlás válogatottak után a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozott. A 18 éves, 193 centi magas kosarassal három éves szerződést kötött a DEAC.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.