Hirdetés

Hirdetés

Rangadót vív a DEAC

deacbasket.hu

2019.01.18. 17:14

Rangadót vív a DEAC
Boriszovék kemény ellenfél otthonába látogatnak (Fotó: Cívishír)

A debrecenieknek most már az idegenbeli sikerekre is nagy szükségük lenne.

Hirdetés

Hirdetés

Jászberénybe látogat a DEAC kosárlabdacsapata az NBI A-csoportjának 16. fordulójában. Bár tavaly még a kiesés ellen folytattak harcot egymással a felek, a szombaton 18 órától kezdődő találkozót nyugodtan lehet a forduló rangadójának is nevezni.

A JKSE együttese a 2018-19-es kiírás egyértelmű meglepetéscsapata, kevesen gondolták volna a szezon előtt, hogy a tavaly 12. helyen végző jászságiak az alapszakasz felét elhagyva a dobogós helyekért küzdenek majd. Az év végén kiharcolt kupaindulás is bravúrnak számít a maga nemében, de Nikola Lazics együttese az új évben sem viccel, előbb a Paksot győzte le idegenben, míg az előző fordulóban a Zalaegerszeget fektette két vállra odahaza. November elején a Körmend elleni hazai vereség után 2-4-es mérleggel még csak a tabella alsó felében szerénykedett, ám az azóta lejátszott 9 mérkőzéséből 8-at megnyert, csak a címvédő, listavezető Szolnoki Olaj otthonában kapott ki öt ponttal.

Mindezidáig a jászberényieké az egyetlen együttes a bajnokságban, amely győztesen tudott távozni az Oláh Gábor utcáról.

A Debrecenben 27 pontot hintő Remon Nelson azonban ezt követően súlyos sérülést szenvedett, de jászberényi vezetőség nem sokáig tétlenkedett, és Damier Pitts személyében megtalálta helyettesét. Bár szezon közben nem egyszerű minőségi játékost igazolni, az amerikai hátvéd telitalálatnak bizonyult, meccsenkénti 21.7 pontjával még a debreceni Milos Boriszovot is megelőzi. A Pantelics-Alexandrov duó a bajnokság egyik legfélelmetesebb párosát alkotja a palánkok alatt, Orlando Coleman a lendületet, Miljan Rakics pedig a rutint biztosítja a csapatnak. A magyarok nem sok lehetőséghez jutnak, de Kerpel-Fronius Balázsra, Czirbus Györgyre és a korábban Debrecenben is megforduló Cseh Györgyre mindenképpen érdemes lesz odafigyelni.

A DEAC jelenleg a nyolcadik, de ahhoz, hogy meg is tartsa pozícióját Berényi Sándor együttese, idegenben is el kell kezdenie nyerni. Kulcsfontosságú lehet, hogy melyik csapat tudja uralni a palánk alatti területeket, ebben a kisebb sérüléséből felépülő Daniel Amigo is a debreceniek segítségére lehet.

kosárlabdaDEACJászberény

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.