Hirdetés

Nem hibázhatnak a debreceni kosarasok

Cívishír

2018.12.28. 18:00

Nem hibázhatnak a debreceni kosarasok
Nagyon számítanak a szurkolókra (Fotó: DEAC)

Még a Magyar Kupa döntője is meglehet.

Hirdetés

Hirdetés

December 30-án (vasárnap) 17 órától újra hazai pályán szerepel a DEAC kosárlabdacsapata, ezúttal a tabella első harmadához tartozó Pécsi VSK-t látják vendégül. A naptári év utolsó fordulójában az is eldől, hogy ki vehet részt a Magyar Kupa nyolcas döntőjén, melyre még a hajdúságiaknak is van esélye – olvasható a klub honlapján.

A PVSK nem éppen a legjobb formában érkezik az Oláh Gábor utcára, ugyanis a sokáig a dobogón tanyázó pécsiek a legutóbbi öt találkozójukból négyet elveszítettek. Csirke Ferenc együttese azonban így is az előkelő ötödik helyen áll, köszönhetően a kiváló szezonrajtjuknak, mely alatt egy vereség mellett 6 győzelmet is összeszorgoskodtak. A DEAC vasárnapi ellenfele ugyanakkor jobban felkészülhetett az év utolsó összecsapására, ugyanis a karácsony utáni hétközi fordulót ők már korábban lejátszották, igaz, ezen elvesztették hazai veretlenségüket a ZTE ellen.

Cél a rájátszás

– Két légiósuk is sok éve játszik már Magyarországon. Budimir hosszú idő óta a pécsieket erősíti, de Csiricset sem kell bemutatni, hiszen több csapatban is meghatározó játékos volt. Taylor személyében egy nagyon jó légióst sikerült szerezniük, tavaly Németországban kosarazott, idén pedig szinte minden mutatóban ott van a legjobbak között a bajnokságban – mondta a meccs kapcsán Bognár Kristóf, az Alba ellen 19 pontot dobó erőcsatár.

A Magyar Kupa szempontjából nincs könnyű helyzetben a DEAC, hiszen bár több pozitív forgatókönyv létezik, reális esélye talán csak egynek van: a hajdúságiak biztosan bejutnak a nyolcas döntőbe, amennyiben legyőzik a PVSK-t, a Sopron pedig kikap odahaza az Alba Fehérvártól.

– Nem lehet hibáznunk. A kupába jutástól függetlenül a PVSK elleni siker lendületet adhat a 2019-es esztendőre, hiszen a bajnokságban a céljaink nem változtak, szeretnénk bejutni a középházba, onnan a legjobb nyolcat jelentő rájátszásba. Az Alba ellen fantasztikus hangulatot teremtettek a szurkolóink, ilyet mióta Debrecenbe igazoltam, még nem tapasztaltam. De mindenki azt mondta, hogy nagyon rég volt ilyen hangulat a csarnokban. Remélem a Pécs ellen is hasonlóban lesz részünk

– reménykedett a csapatkapitány.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.