Hirdetés

Hirdetés

Nagy skalpot szerzett a Debrecen

2018.11.03. 20:03

Nagy skalpot szerzett a Debrecen

A bajnoki másodikat sikerült elverni.

Hirdetés

Hirdetés

A legutóbbi pontvadászat ezüstérmese látogatott a DEAC együtteséhez a férfi kosárlabdázók élvonalának szombati játéknapján.

Parádésan rajtolt a debreceni gárda, Borisov és Polyák vezérletével állva hagyta a szombathelyi gárdát. Az első negyed derekán túl kis híján 20 ponttal, 26-8-ra vezettek a debreceniek. A játékrész hajrájában Dugat kosaraival tartotta a különbséget a DEAC, és bár a Falco a végén valamicskét faragott a hátrányból, kiváló negyedet produkáltak a mieink.

A második negyedet debreceni triplaparádé vezette fel, és egy perc alatt kialakult a 20 pontos különbség (39-19). Ezt követően megtorpant a DEAC, a Falco pedig megkezdte a nagy felzárkózást, és a félidőig hátránya felét le tudta dolgozni.

A harmadik negyedben nagy dobópárbaj alakult ki a felek között, és nagyjából döntetlenre végeztek, azaz megmaradt a komoly előnye a debreceni gárdának, de még nem dőlt el a csata! A Falco lassan, de biztosan tíz ponton belülre került, ami elsősorban annak volt a következménye, hogy a DEAC leblokkolt támadásban. A Berényi-gárda a negyedik negyedben négy és fél percig nem dobott egyetlen kosarat sem!

Négy perccel a vége előtt lett igazán meleg a helyzet, amikor két pontra olvadt a hazai előny. Rendkívüli izgalmakra számítottunk a végéig, de szerencsére a DEAC bírta jobban idegekkel a végjátékot, így ki tudta csikarni a győzelmet.

Szép volt, fiúk!

Kosárlabda OB I., alapszakasz
DEAC-Falco Szombathely 95-88 (34-19, 16-21, 25-23, 20-25)
Jegyzőkönyv itt!

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.