Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Parádés rajt: legyőzte a DEAC a Körmendet!

| 2018. 09. 28. | 21:51:00
A debreceniek a végsőkig izgalmas csatában nyertek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DEAC-Körmend mérkőzéssel vette kezdetét a 2018/2019-es szezon a magyar férfi kosárlabda-bajnokságban. Mindkét együttesnél kicserélődtek a nyár folyamán a légiósok, továbbá mindkét oldalon voltak magyar távozók is. Az egyik ilyen Lajsz Gergely, akinek presztízskérdés volt a találkozó, ő ugyanis a hajdúságiaktól igazolt a vasiakhoz.

Kissé dekoncentráltan kezdte a DEAC a találkozót, az első debreceni mezőnykosarat Bognár Kristóf csak három és fél perc elteltével dobta (4. perc: 3-8). Nagyot változott a játék képe a következő percekben, a DEAC Borisov és Polyák remekelésének köszönhetően fordított, és a 7. percben (15-10) már a Körmend kért időt, de nem használt, mert hétpontos hazai előnnyel zárult az első tíz perc. Ezt az előnyt a Berényi-legénység hamar eltékozolta a második negyedben, és összességében ezt a negyedet simán elbukta, így vendégelőnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

Borisovnak köszönhetően a szünet után is tartotta a lépést a DEAC. A montenegrói játékos támadásban és védekezésben is a hazaiak legjobbja volt. A debrecenieknél ekkor nem jöttek a hárompontosok, szerencsére a körmendiek is pontatlanul tüzeltek távolról, így komolyabb különbség nem alakult ki a csapatok között. Ha már kintről nem megy, akkor próbálkozunk a palánk alatt – mintha csak ez lett volna az ukáz a kispadról, és be is jött, a DEAC előnnyel fordult az utolsó negyedre, de semmi sem dőlt még el!

A hajrában fontos kosarakat dobott Velkey és Omenaka is, de mindegyikre megvolt a válasza az ellenfélnek is (55. perc: 63-62). Az izgalmak fokozódtak, de úgy tűnt, bírja a DEAC a terhet. Két perccel a vége előtt ötpontos előnyt könyvelhettünk el. Ezt már taktikus játékkal megőrizte a végéig a debreceni együttes, így győzelemmel rajtolt a bajnokságban.

Szép volt, fiúk!

MESTERMÉRLEG
Berényi Sándor: – Rendkívül férfias, fizikális küzdelem folyt a pályán. Többnyire kontrolláltuk a mérkőzést, viszont az agresszív védekezéssel sokszor meggyűlt a bajunk, nem mindig tudtuk a játékainkat játszani. Úgy gondolom, ennél is több van a csapatban. Boldogok vagyunk, hiszen a bajnokság egyik esélyesét sikerült legyőznünk.
Antonis Constantinodes: – Hazai pályán minden edző elmondhatja a véleményét, viszont ha én ugyanezt teszem, mikor idegenben játszunk, rendre megbüntetnek érte. Sajnálom, hogy a gyenge játékvezetés döntötte el a forduló rangadóját. A csapatomat tekintve a védekezésünk a második félidőre szétesett, túl sok lepattanót engedélyeztünk az ellenfelünknek, akik meg is büntettek minket, könnyű kosaraikkal a maguk javára billentették a mérleg nyelvét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Lezárják a nagymacsi vasúti átjárót
Lezárják a nagymacsi vasúti átjárót
Ne megszokásból közlekedjenek!
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
A debreceni ellenzék is megszavazta az új lakásprogramot
Helyi egyedi védelem alatt álló építmények felújítását is segíteni az önkormányzat.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.