Hirdetés

Újabb légióst igazoltak a debreceniek. Teljes a keret!

2018.08.26. 16:52

Újabb légióst igazoltak a debreceniek. Teljes a keret!
Henry Dugat (Fotó: deacbasket.hu)

Megvan az ötödik külföldi. Tapasztalt hátvéd.

Hirdetés

Henry Dugat személyében megtalálta ötödik légiósát is a DEAC kosárlabdacsapata, ezzel a hajdúságiak kerete teljesnek tekinthető. A 31 éves, 183 centiméter magas amerikai jelentős európai tapasztalattal rendelkezik, ez lesz a nyolcadik szezonja az öreg kontinensen - írja a DEAC honlapja.

A magyar bajnokság sem lesz ismeretlen számára, hiszen a 2014-15-ös szezonban az Atomerőmű SE játékosa volt. A bronzérmet szerző paksi együttes vezéreként 14.7 pontot, 3.1 gólpasszt és 3.8 lepattanót átlagolt. Ezt követően a francia első osztályú, Euro Cup résztvevő Le Havre csapatához került, az előző két szezont pedig az ukrán BC Budivelnik együttesénél töltötte.

Örülök, hogy sikerült leigazolnunk, sokáig kerestük a csapatunk hiányzó láncszemét, de végül a személyében megtaláltuk. A legfontosabb szempont az volt, hogy egy már tapasztalt, Európában is bizonyított játékossal bővüljünk. Azt gondolom, hogy illeszkedni fog a játékunkba, gyors, atletikus és nagyszerűen bonja a védelmet. Henry-vel már teljes a keretünk, remélem minél hamarabb tud csatlakozni hozzánk

- vélekedett az új szerzeményről Berényi Sándor vezetőedző. 

DEAC játékoskerete:
Távozók: Farkas Attila (Sopron), Lajsz Gergely (Körmend), Ivan Lilov (Kaposvár), Jahmal Jones (BC Prievidza, szlovák), Goran Martinics (Marosvásárhely, román), Fekete Viktor (Jászberény), Isaiah Armwood (?), Dallas Lauderdale (?)
Érkezők: Tóth Bence (utánpótlásból felkerült), Polyák László (Szolnok), Milos Boriszov (Falco), Jahenns-Lay Manigat (Pieno Zvaigzdes, litván), Adam Ramstedt (Sodertalje Kings, svéd), Daniel Amigo (Denver, NCAA), Henry Dugat (BC Budivelnik)
Maradtak: Bognár Kristóf, Velkey János, Kósa Tamás, Godwin Omenaka, Kozák Márton, Opre Roland.

Szóljon hozzá!

Hirdetés