Döntőben a Debrecen. Bravó, fiúk!

2017.05.12. 20:49

Döntőben a Debrecen. Bravó, fiúk!
Jones parádézott a záró negyedben (Fotó: archív)

Innen már csak egy lépés az első osztály.

Hirdetés

A férfi kosárlabda NB1/B elődöntőjének második mérkőzésén is debreceni siker született, így a két győzelemig tartó párharcot  le is zárta pénteken Berényi Sándor együttese. A DEAC a döntőben a Veszprém-Miskolc párharc győztesével játszik az NB I-es tagságért.

A hazaiak kétpontosával kezdődött a találkozó, amire az első debreceni válasz bár csak a 3. perc után érkezett, az Oroszlány többet nem vezetett a meccsen. A DEAC sorozatban 16 pontot dobott, az első negyedben Farkasék demoralizálták ellenfelüket (9-21). A második negyed kiegyenlített játékot hozott, azzal, hogy a csapatok rengeteg hibával játszottak; a vendéglátók nem tudtak kapaszkodni, állandósult a két számjegyű különbség (18-19).

A szünetet követően kapkodóvá vált a debreceniek játéka, míg a fergeteges hazai szurkolók támogatása mellett játszó Oroszlány elszántan küzdött. Már-már látótávolságba kerültek, de mindig jött egy-egy debreceni kosár, így a záró harmadra 5 pontos debreceni előnnyel fordultak a felek (20-13). A negyedik negyed elején Jones is megérkezett a találkozóba, az amerikaival nem tudtak mit kezdeni a hazaiak, 21 pontjából 13-at dobott ebben a negyedben(18-28), így a Debrecen magabiztosan húzta be a találkozót.

Férfi kosárlabda NB1/B rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés:
OSE Lions - DEAC 65-81 (9-21, 18-19, 20-13, 18-28)
DEAC:
Velkey 16/6, Varga Á. 5/3, Opre 2, Laisz 4, Erdei, Kósa T., Kovács I., Jones 21, Pék, Farkas A. 15/6, Szabó M. 6, Molnár A. 12/3. Edző: Berényi Sándor, Ráthony Tamás.
Oroszlány: Tanács 6, Joó, Wehner 2, Kiss 2, Rackley 8, Kovács  2, Madár 7/3, Zsíros 11/9, Burai 13/6, Olasz, Varga 2, Horváth 12. Edző: Vavra András

MESTERMÉRLEG
Berényi Sándor: Fantasztikus környezetben játszhattunk, remek hangulatban, jó hogy a másodosztályban ilyen rangadók vannak. Véleményem szerint mindkét csapat megérdemelné az első osztályt. Igazi playoff meccs volt rengeteg hibával, nem játszottunk igazán jól, sok volt az eladott labdánk, és nem tudtuk uralni a játékot úgy, mint a hazai meccsen. A győzelmünk annak köszönhető, hogy mindig volt valaki aki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez, átlendítve ezzel a holtponton.

A párharcot 2-0-ra a Debrecen nyerte.

A DEAC a Veszprém-Miskolc párharc győztesével játszik az NB I-es tagságért. Azon az ágon a Miskolc meglepetésre idegenben győzött a nyugati bajnok ellen, szombaton jön a második felvonás.

Szóljon hozzá!

Hirdetés