Hirdetés

Hirdetés

Kolozsváron lehet a következő magyar EB-láz

2016.11.06. 14:54

Kolozsváron lehet a következő magyar EB-láz
bb1.hu

A magyar szövetség elnöke reméli, hogy nem lesz balhé.

Hirdetés

Hirdetés

Ahogy azt reméltük, a 2017-es férfi kosárlabda Európa-bajnokság kolozsvári csoportjában játszik a magyar válogatott. Ezt kolozsvári sajtótájékoztatóján Horia Paun, a román szövetség elnöke hivatalosan is bejelentette.

A román-magyar mérkőzésre 1300 jegyet, a magyar csapat többi mérkőzésére 3000 jegyet különítettek el a magyar szövetség számára. Románia 30 év után, Magyarország 17 után vesz részt férfi Eb-n.

Szalay Ferenc elnök elmondta, a magyar szövetség arra törekszik, hogy zárt rendszeren belül értékesítse a jegyeket, és azok csak kosárlabda-szurkolókhoz jussanak.

- Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók között a legtöbb ember szereti a kosárlabdát, jó szurkolóként fog eljönni Kolozsvárra, nem pedig botrányt keresni

- jelentette ki. Román kollégája elmondta: a döntés meghozatala előtt tanácskoztak a román rendőrség és csendőrség vezetőivel, akik megnyugtatták a szövetséget, és vállalták a rend biztosítását.

40. FÉRFI KOSÁRLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, 2017
Időpont

2017. augusztus 31. – szeptember 17.
Helyszínek
HELSINKI (Finnország), ISZTAMBUL (Törökország), KOLOZSVÁR (Románia), TEL-AVIV (Izrael)
Résztvevők
rendezők: Finnország, Törökország, Románia, Izrael
a 2015-ös Eb-n kvalifikációt szerzők: Spanyolország, Litvánia, Franciaország, Szerbia, Görögország, Olaszország, Csehország, Lettország, Horvátország
a selejtező csoportgyőztesei: MAGYARORSZÁG, Oroszország, Belgium, Németország, Lengyelország, Szlovénia, Grúzia
a selejtező legjobb csoport-2. helyezettjei: Montenegró, Izland, Nagy-Britannia, Ukrajna
A négy helyszín hatos csoportok összecsapásainak (mindenki játszik mindenkivel) ad otthont, majd tizenhatan jutnak tovább a kieséses szakaszba. A nyolcaddöntőtől már csak Isztambulban rendeznek mérkőzést.

 

Európa-bajnokságkosárlabda

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.