Hirdetés

Tükörsima debreceni továbbjutás a Magyar Kupában

Cívishír

2020.01.28. 19:27

Tükörsima debreceni továbbjutás a Magyar Kupában
Karnik Szabináékat nem tudták megállítani a vasiak (Fotó: DVSC Schaeffler)

A legjobb nyolc között a Loki.

Hirdetés

39-23-ra legyőzte a DVSC Schaeffler a Szombathelyi KKA együttesét a Női Magyar Kupa 4. fordulójában január 28-án Mosonmagyaróváron. A továbbjutásról egy mérkőzés döntött, vagyis a debreceni gárda játszhat majd a legjobb nyolc között.

Bár a két gárda játékoskerete között jókora a minőségi különbség, azért az óvatos debreceni drukkerek valamivel keményebb küzdelemre számítottak a keddinél. Hiszen a Szombathely a legutóbbi bajnoki fordulóban mégiscsak megverte azt a Kisvárdát, amellyel az EHF-kupában is érdekelt, ezáltal jóval nagyobb terhelésnek kitett DVSC csak döntetlenre volt képes január elején. Ráadásul a cívisvárosi alakulat a Thüringer elleni vasárnapi nemzetközi kupamérkőzését követően már nem utazott haza, hanem „lendületből” támadt a magyar bajnoki tabella 12, helyét elfoglaló vasiakra. Tetézte a nehézségeket az utazási viszontagságok mellett az, hogy a gyógyuló Despotovic és Vámos mellett Bulath sem állt Köstner Vilmos rendelkezésére, ugyanis a belső játékos már Németországba is jóformán a kórházból indult el egy vírusos betegség miatt. Mint ismert, a meccset a szombathelyi klub szervezési nehézségei miatt zárt kapuk mögött játszották.

A szombathelyiek – akik december végén bajnokin találkoztak a DVSC Schaefflerrel – szintén hiányzókkal küszködtek, ami sokkal mélyebb nyomot hagyott a teljesítményükön, mint a Debrecenén Bulathék hiánya (a piros-fehérek kerete nyilván mélyebb). A Loki gyakorlatilag az elejétől sokkal eredményesebben játszott az ellenfelénél, a vasiak ezen a mérkőzésen inkább keltették egy másodosztályú csapat benyomását. A DVSC szurkolói örömmel nyugtázhatták, hogy Karnik Szabina jó úton halad a formajavulás felé, Bordással nagyon érezték egymást. A szezonban idáig nem éppen meggyőző Oguntoye Viktória teljesítménye szintén a pozitívumok közt említendő, miként a hatgólos Varsányi Nórának is szüksége volt már egy önbizalomfröccsre. A hajdúsági győzelem pillanatig sem forgott veszélyben, így a kulcsemberek mellett a második sor is jelentős szerephez jutott.

Ami már csak azért is örvendetes, mert február elsején a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést játszik a DVSC a török Kastamonu Belediyesi ellen az EHF-csoportkör ötödik – utolsó előtti – fordulójában.

Női Magyar Kupa, 4. forduló
Szombathelyi KKA – DVSC Schaeffler 23-39 (12-18)
Szombathely:
Sipeki – Varga N. 2, Szomolek, Pődör R 5 (3), Mayer Sz. 2, Horváth P. 2, Csire. Csere: Gadányi (kapus), Pődör B. 2, Kulcsár D. 2, Szendrei 1, Horváth A. 1, Sárosi 3, Kozma, Bíró D. 3. Edző: Marosán György
Debrecen: Oguntoye 1 – Arany 3, Kovács Anna 4 (3) Borgyos 3, Bordás 3, Karsten 3, Vantara-Kelemen 1. Csere: Karnik 5, Tóvizi 2, Poczetnyik 4, Szabó P. 2, Varsányi 6, Vámosi P. 2. Edző: Köstner Vilmos
Kiállítások: 8, ill., 2 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 5/3

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Amit kértem a lányoktól, hogy vegyék komolyan a mérkőzést és olyan legyen a hatvan perc, amelynek segítségével tudunk készülni a hétvégi meccsre azt megvalósították, Jó volt a hozzáállás, a védekezés, és lőttünk szép gólokat!

Szóljon hozzá!

Hirdetés