Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tízgólos győzelem Debrecenben

| 2018. 11. 02. | 21:14:00
Jól kezdtek a vendégek, felidegesítették a Lokit…
Tízgólos győzelem Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyenge első húsz perc után sokat javulva, magabiztos, 28–18-as győzelmet aratott a DVSC Schaeffler az Eu-Fire Mosonmagyaróvár ellen a női kézilabda NBI. november 2-i játéknapján a Hódos Imre Sportcsarnokban.

A Loki a Vantara-Kelemen, Grigel, Tóvizi, Zamfirescu (támadásban Kovács), Deszpotovic, Varsányi hatossal kezdett, a kapuban ezúttal Oguntoye az utolsó 8 percet leszámítva megkapta a meccset.

Az első találat a vendégeké volt átlövésből (Gyimesi Kitti), majd 5–2-re elhúzott a Lokomotív Grigel főszereplésével, aki Varsányinak, Tóvizinek és Vantara-Kelemennek is „gólpasszolt” két büntető értékesítése mellett.

A 13. percre azonban a kisalföldiek egygólos előnyt harcoltak ki (6–7), miután kemény védekezésük mellett hatékonyan használták ki a hazaiak eladott labdáit.

Ez egészen a félidő hajrárájáig így ment: a Mosonmagyaróvár nem nagyon passzolta el magát és akkor sem adtak igazán lehetőséget gyors ellencsapásra, ha nem értek el gólt, miközben a Lokit többször sikerült leindítani.

A 22. percben Gyimesi Kitti újabb hálószaggató átlövésekor 8–11-et mutatott az eredményjelző, pedig Oguntoye is fogott párat és két véleményes 2 perces büntetést is megúsztunk. Azt lehetett érezni, hogy a vendégeknek minden összejön, mi meg egy fázissal le vagyunk maradva saját magunkhoz képest úgy védekezésben, mint támadásban.

[Beillesztett cikk: Biztos győzelem az MTK ellen]

Kovács Anna tekintete villámokat szórt, nem véletlen, hogy sokan éppen tőle várták a játék megváltoztatását.

A válogatott jobblövő előbb bevállalt egy kétes szituációt, amikor érdemesebb lett volna leadni Varsányinak, de a mozdulataiban tetten érhető elszántság sokkal inkább reménykeltő volt, mint bosszankodnivaló. A következő akciónál már passzolt (Varsányi, 9–11), majd szélvészként vágott keresztbe a vendégfal előtt és kent hatalmas gólt (10–11). Utána Bordás Réka egyenlített, majd megint Kovács villant. És hogy a harmadik is meglegyen két perc alatt, arról Vantara-Kelemen gondoskodott. Ennél a pontnál már megfordult a meccs képe: Oguntoye hárításait és a „móváriak” megbicsaklását kíméletlenül kihasználta a lendületet vevő DVSC, amely így 13–11-gyel fordult.

Mindebben az egyik kulcsmomentum, hogy Kovács maradt védekezni is, így a Loki sokkal gyorsabb megindulásokra volt képes.

Elvették a kedvüket

A piros-fehérek a szünet után sem kapcsoltak vissza, kellően felpiszkálva és bemelegedve kevesebb teret hagytak az ellenfélnek. A 40. percig a Loki megduplázta az előnyt Kovács nagyszerű megmozdulásai és a Varsányi helyére a 25. percben beálló Arany két-két gólja révén (az angyalföldi lány ejtése szélről… bravó, Rebeka!).

18–14 volt ekkor, de olyan feszítőerő mutatkozott a Lokiban, amitől idő kérdése volt a vendégek teljes szétesése.

A vég számukra Vantara-Kelemen Évában öltött testet: a szeptemberi idénykezdettől számítottan a Debrecen egyik legjobb, legstabilabb játékosa négy perc alatt megszórta őket (45. perc, 23–16), hogy aztán Tóvizi és Zamfirescu visszatérése a pályára a maradék kedvüket is elvegye a mérkőzéstől.

Tóvizi beálló pozícióból dobja a mérkőzés első gólját (ÍFotó: DVSC Schaeffler)

Elsődlegesen e két hölgy érdeme ugyanis, hogy a „móváriak” az utolsó negyedórában mindössze egyetlen gólra voltak képesek, lévén a magyar és a román lány kopóként űzte, hajtotta kifelé a hazai kapu előteréből a megtört ellenfelet.

A végjátékban Tóvizi még két találatot jegyzett (az egyiket eléggé kisodródva is beverte), Borgyos Panna pedig megadta a kegyelemdöfést egy szépséges góllal (Grigeltől kapta Tóvizi, aki villámgyorsan a kettes pozícióban betörő Borgyoshoz játszott, az elfáradt vendégek követni sem bírták).

Tapsoljuk meg Szabó Dórát, a Debrecen tinédzserét, aki egy büntető alkalmával, az 53. percben váltotta Oguntoyét. Nemcsak, hogy azt kifogta, hanem a végéig még három vendégpróbálkozást hatástalanított, konkrétan gól nélkül lehozta a neki jutott 8 percet, ami ilyen körülmények között is megsüvegelendő.

[Beillesztett cikk: Köhécselő motorral is bőven nyert a Loki]

A bajnokit Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya is megtekintette. Mint ismert, a november 29-én kezdődő, franciaországi EB-re készülő 28 fős keret tagja a Lokiból Kovács Anna és Tóvizi Petra (a Mosonmagyaróvárnak nincs játékosa a keretben). Ugyanakkor az október 31-i Győr–Érd meccsen térdsérülést szenvedett és hónapokra kidőlt Kisfaludy Anett, az Érd válogatott beállója. A junior világbajnok Tóvizi szerepe még inkább előtérbe kerülhet.

MESTERMÉRLEG
Pal Oldrup Jensen: – Tudtam, hogy a Mosonmagyaróvár jó csapat, védekezésben kellett taktikát váltanunk a mérkőzés közben, hogy át tudjuk venni az irányítást, a második félidőben ez sikerült is.
Bognár Róbert: – Megérdemelten győzött a Debrecen. Nem szeretnék panaszkodni, de meglátszott, hogy két alapemberem is hiányzott. Az első félidőben rendbe volt minden, a második félidőre elfáradtunk, de haladunk tovább a megkezdett úton.
Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.