Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Köhécselő motorral is bőven nyert a Loki

| 2018. 10. 19. | 23:14:00
Az Eszterházynak nem volt esélye és ez nem mindig csak jó értelemben látszott meg a DVSC játékán.
Köhécselő motorral is bőven nyert a Loki
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Alacsony fordulatszámon játszva is magabiztosan, 32–25-re verte a DVSC Schaeffler a sereghajtó Eszterházy SC-t a női kézilabda NBI. október 19-i bajnoki fordulójában, a Hódosban.

A Lokinál Pal Oldrup Jensen vezetőedző ezúttal a Vantara-Kelemen, Bulath, Bordás, Zamfirescu, Deszpotovic, Varsányi hatossal kezdett védekezésben, míg támadásban a román légiós helyén Kovács Anna rohamozott. A játékvezetők rögtön az elején az őrületbe kergették a vendég kispadot: előbb a felugró Varsányi akasztotta be a karját ravaszul az ellenfélbe (büntető), majd pár perccel később Kovács hárított hetesét ismételtették meg, mondván az egyik egri bemozdult (a jobbátlövő az ismétlést már értékesítette). A Loki tehát élvezte a hazai pálya előnyét, a védekezés viszont harmatos bizonyult, így az első negyedóra végén a vendégek tartották a lépést (7–5).

Bordás helyére Tóvizi érkezett, az irányítást Borgyos kezébe adták, Kovács pedig maradt hátulra is, ami stabilizálóan hatott a piros -fehérek ostomállóságára. A csapat feljebb tolta a védekezést, aminek következtében az Eszterházy egyre több labdát passzolt el vagy lövöldözött el távolról – Triffa örömére. A Loki köszönte, s lerohanásokból, illetve mintaszerű beálló gólokkal (Tóvizi) a félidő végére hatgólos előnyt szerzett (16–10).

Végig ott kell lenni fejben!

A második játékrészben az utolsó negyedóráig nagyjából hasonló képet mutatott a mérkőzés: a DVSC fizikailag is sokkal erősebb belső játékosaival az egriek nem nagyon tudtak mit kezdeni, hajtottak, csinálták, de nem voltak partiban a mieinkkel. Ahogy nálunk nőtt az intenzitás, úgy jöttek a másik oldalon a törvényszerű ütemkésések, a kiállítások, ami a 43. percre tízgólos hátrányt (25–15) eredményezett a kizárólag magyar hölgyekből álló hevesiek számára. De a Loki sem pörgött igazán, főleg a védekezésben akadt gond a koncentrációval, ami leginkább Bulathot, Oguntoyét és Triffát bosszantotta fel. Utóbbi két kapus joggal panaszkodhatott egyes társaik szelíd megfogalmazásban nagyvonalú, bántóbban hanyag védőmunkájára. 

Azért örömteli momentumok is akadtak: az idényt gyengécske formában kezdő Deszpotovic ezúttal öt gólig jutott és sokat volt a pályán, ami remélhetően jót tesz a montenegrói szépség önbizalmának. Kovács egy-két klasszis megoldása még egy ilyen kötelező győzelemnél is élményszámba ment, Bulath maximalizmusa (a nagyszerű helyzetfelismeréseken túl), amivel ilyen meccsen sem feltétlen hagyja szó nélkül a többiek hibáit, megnyugtató. Tóvizi hozzáállásával az elmúlt bajnokikon sem volt probléma, de az ellenfél kapuja előtt önmagához képest túl sokszor hozott utóbb rossznak bizonyuló döntést – ezúttal ezzel a részével sem volt gond.

A végére valamennyit olvadt az előny – pedig Szabó Dóra pár perc alatt hármat fogott –, ugyanakkor az irányítás így is végig a DVSC kezében volt. Mely csapat – ezt ne feledjük – ezen a meccsen sem vetette be meghatározó játékosát, Lotte Grigelt.

Október 22-én (hétfő) újra találkoznak a lányok, ezúttal a Magyar Kupában, azt a mérkőzést Egerben rendezik.

Ratalics László

MESTERMÉRLEG
Pal Oldrup Jensen: – Az eredménnyel elégedett vagyok. Védekezésben azt csinálták a játékosok, amit kértem, s akadt néhány jó támadásunk is
Debre Viktor: – Egy kiváló együttes dolgát sikerült megnehezítenünk. Megtettünk minden tőlünk telhetőt, de más szinten jár a Loki, mint mi. Szoknunk kell az ilyesfajta légkört, ez sok játékosunknak új volt. Talán a védekezésünk, és a kapusteljesítményünk lehetett volna jobb, de összességében nem lehet okom panaszra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Hirdetés
Hirdetés
Seicentós rablás: enyhébb büntetést akar a szerb testvérpár
Seicentós rablás: enyhébb büntetést akar a szerb testvérpár
A Debreceni Ítélőtáblán tárgyalják az ügyet.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
A debreceni ellenzék is megszavazta az új lakásprogramot
Helyi egyedi védelem alatt álló építmények felújítását is segíteni az önkormányzat.
A Bem tér megújítására is pályázik Debrecen
A közgyűlés igent mondott, jöhet a papírmunka.
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.