Amerikai támadót igazolt a debreceni jégkorongcsapat

deac.hu

2020.01.03. 09:10

Amerikai támadót igazolt a debreceni jégkorongcsapat

14 éves kora óta 400 mérkőzésen 346 gólt szerzett.

Hirdetés

Újabb tengerentúli csatárral bővült a Debreceni Egyetem jégkorongcsapatának légiós kontingense; a két remek kanadai (Rutherford és Essery) után ezúttal egy amerikai fiatalember érkezett hozzánk Charley Graaskamp személyében, aki egyelőre idény végéig igazolt klubunkhoz.

A 24 éves támadó Wisconsin államból származik, de Debrecenbe igazolása előtt másfél szezont húzott le Európában, egészen pontosan a német bajnokságban.

Az Eliteprospects.com 2010 óta követi hokis pályafutását. A sportág alapjait szülővárosában, Eau Claire-ben sajátította el, három szezont töltött el a főiskolai bajnokságban szereplő Eau Claire Memorial High együttesében. 2014-ben a Salt Ste. Marie Greyhounds csapatához igazolt, az Ontario Hockey Leaugue-be, itt kezdte el a pályafutását egykori játékosunk, Kovács Bronson is. A 2015-16-os szezont a Sudbury Wolves együttesénél kezdte, majd átigazolt a Québec tartományi Junior Ligába (QMJHL), ahol a Québec Rempards és Drummondville Voltigeurs játékosa volt. 2017-től másfél szezont töltött az ECHL-ben, majd áttette székhelyét Európába, és a DEL3-as Selber Wölfe támadója lett.

Fiatal kora ellenére is tapasztalt játékosnak tekinthető, az Eliteprospects adatai szerint 14 éves kora óta összesen 400 mérkőzésen játszott és azokon 346 gólt szerzett. A statisztikák alapján bízvást nevezhetjük ponterős és gólerős hokisnak. A QMJHL-ben 118 mérkőzésen 90 pontot termelt, az ECHL-ben 27 találkozón tizenötöt, míg a DEL3-ban 42 meccsen 21 gólt ért el és 20 gólpasszt adott.  Az imént említettekhez hasonló, ponterős játékot várunk új támadónktól az ERSTE Ligában és bízunk abban is, hogy gyorsan, gond nélkül beilleszkedik új csapatába!
DEACCharley Graaskamp

Szóljon hozzá!

Hirdetés