Hirdetés

Bravó! Budapesten termett babér a debrecenieknek

2018.09.16. 19:49

Bravó! Budapesten termett babér a debrecenieknek
Szép volt, fiúk! (Fotó: Cívishír)

A fiúk most hosszú idegenbeli túrára utaznak.

Hirdetés

A DEAC a hozzá hasonlóan újonc Budapest Hokiklub otthonába látogatott vasárnap este, miután pénteken este magabiztosan győzte le a Fehérvárt. Két napon belül tehát két tétmeccs várt a debreceni legénységre, de panaszra nem lehet ok, a jégkorong-bajnokságok világszerte így pörögnek, és a fiúk tudták, mit vállalnak.

Nos, a DEAC gépezete az elején még akadozott, ami annak is tulajdonítható, hogy a hazai együttes már 16 másodperc (!) után betalált. A debreceniek számára „hendikeppel” induló csata a második harmadban pörgött fel, amikor a fiúk gólparádét rendeztek, eldöntve ezzel a három pont sorsát. A budapesti gól a harmadik harmadban csak szépségtapasz volt a hazaiak számára.

Érdekesség, hogy a DEAC kapuját ezúttal a 20 éves, saját nevelésű Nagy Péter védte, így Hetényi Zoltán rá tudott pihenni az erdélyi túrára. A DEAC pénteken Csíkszeredában, vasárnap pedig Brassóban lép jégre. Legközelebb szeptember 28-án láthatjuk itthon a fiúkat, amikor az Újpestet látják vendégül.

Erste Liga, alapszakasz
Budapest HK-DEAC 3-5 (1-1, 1-4, 1-1)
300 néző. Vezette: Wolf, Juhász, Kedves, Abonyi.
Budapesti Hokiklub: Hajel – Jancsó, Orbán (1) – Csíki, Szopos – Lévai, Szécsi (1) – Baranyai, Lakatos – Egyed 1 (1), Satek, Szappanos 1 (1) – Godó, Izsák, Szűcs 1 – Berendi, Németh Á., Vajda – Albert, Horváth, Köllő. Edző: Dusan Kapusta.
DEAC: Nagy P. – Erdei, Kovács – Antal, Behal – Berta 1 (2), Hetényi P. (1) - Hári, Németh A., Turcotte – Izacky 1, Kafka (1), Novotny (1) – Kulesov 2 (1), Molnár 1 (1), Silló (2) – Márton, Salló, Vincze. Edző: David Musial.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.