Hirdetés

Megtörték a Titánokat a debreceniek

2018.09.14. 21:16

Megtörték a Titánokat a debreceniek
Volt minek örülni debreceni részről (Fotók: Cívishír)

A DEAC először szerzett három pontot az Erste Ligában.

Hirdetés

A DEAC - helyenként már látványos játékkal - magabiztosan győzte le a Fehérvári Titánokat, és ezzel megszerezte története első hárompontos győzelmét.

A találkozó első harmada kiegyenlített küzdelmet hozott, nagy iram, de kevés ötletes akció jellemezte mindkét csapat játékát, és azt hittük, ezúttal is a végsőkig kiélezett csatát látunk, mint kedden a Vasas ellen. A második harmadban azonban beindult a debreceni gólgyártás, potyát és élményszámba menő gólt egyaránt láttunk, így megnyugtató előnnyel fordult a DEAC az utolsó harmadra.

Hokiban nem illik feladni a meccset, nem is tette a Titánok gárdája, amely feljött két gólra, azaz „lőtávolsága”. Szerencsére eszméltek a debreceniek, és újabb erőket mozgósítva bebiztosították a győzelmet.

A DEAC először nyert a ligában rendes játékidőben, értékes három pontot szerezve. Két hét idegenbeli vendégjáték után, szeptember 28-án vérbeli rangadó következik Debrecenben: a bajnoki cím egyik várományosa, az Újpest látogat a Derék utcai jégcsarnokba.

DEAC-Fehérvári Titánok 6-2 (1-0, 3-1, 2-1)
Debrecen, 500 néző. Vezette: Haszonits, Salánki, Vincze, Berkesi.
DEAC: Hetényi Z. – Antal (1), Behal (2) – Vuorijärvi, Kovács – Hetényi P. (1), Berta 1 – Darabos, Erdei 1 – Izacky 1 (2), Novotny 1, Silló 1 – Németh (1), Hári, Turcotte 1 (1) – Molnár, Salló, Kulesov – Szokolov (1), Vincze, Márton. Edző: David Musial.
Fehérvár: Gyenes – McGurty, Reiter (1) – Kiss R., Sándor F. – Kiss P., Bennett, Madácsi – Lewis, Mazzag, Vizi – Balogh, Péter (1), Mihály 1 – Nagy Á. 1, Hamvai. Edző: Kiss Dávid.
Kiállítások: 24, illetve 32 perc.

Mesterszemmel

David Musial: - Először is ki kell fejeznem az örömöm, mert három pontot szereztünk, amit azért is tartok nagy fegyverténynek, mert ez volt egy héten belül a harmadik meccsünk. Az egész csapat nagyot küzdött, egyesek kifejezetten jól játszottak, de voltak, akik fáradtan mozogtak, ami azért érthető. Összességében elégedett vagyok, mert érzésem szerint jó úton haladunk. Egy hetünk van rápihenni a hosszabb idegenbeli túrára.

Kiss Dávid: - Ennek a csapatnak még nagyon sokat kell tanulnia, amivel tisztában voltunk a bajnokság elején is, hiszen pontosan tudtuk, hogy mire vállalkozunk. Az első félidőben láttam jeleit a tudatos hokinak, aztán a második harmad elején gyorsan kaptunk két gólt, az egyiket videózás után adták meg a játékvezetők, lelkük rajta. Természetesen nem ezen múlott, elismerjük a vereséget, megyünk tovább az úton.

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.