Új sütőt vásárolna? Ezért válassza a gőzsütőt

A konyhánk felszereltsége nagyban hozzájárul ahhoz, hogy kiváló fogásokat tálaljunk szeretteinknek. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a konyhai eszközeink és gépeink kifogástalanok legyenek. Egy modern sütőben nem csupán az ételek minősége lesz kiváló, hanem az időnkkel is jobban gazdálkodhatunk.
A gőzsütő egy olyan újhullámos megoldás a konyhában, amellyel egészségesen és gyorsan elkészülhet a lakoma. Igaz ugyan, hogy némileg magasabb a gőzzel működő sütők véletára. Azonban ezt számos előnyük ellensúlyozza, ami miatt megéri kicsit mélyebbre nyúlni a pénztárcánkban.
Így működik a gőzsütő
A gőzsütők működése alapvetően különbözik a gázsütőkétől vagy a légkeveréssel működő készülékekétől. Ezek ugyanis forró levegő segítségével készítik el az ételeket. A gőzsütőkben különböző űrtartalmú víztartályok kerültek beépítésre. Ezek segítségével nagynyomású gőz keletkezik, amely a sütőtérbe jut.
Az ételek körül ez a gőz keveredik, és gondoskodik az egyenletes sütésről. Mivel nem a száraz levegőt használjuk, hanem gőzt, ezért a sütő megakadályozza az ételek kiszáradását. Ezáltal jóval élvezetesebb lehet a családi ebéden vagy a baráti vacsorán feltálalt hús vagy épp a sült zöldségek.
Az idő a konyhában is fontos tényező
A jelenkorra általánosan jellemző, hogy mindig sietünk, egyre kevesebb az időnk az ételek elkészítésére és sajnos az elfogyasztására is. Különösen így van ez, ha gyerekek vesznek minket körül, és a figyelmünk megoszlik. A gőzsütő abban is a segítségünkre van, hogy gyorsabban készíthetjük el segítségével az ételeket.
Ennek oka, hogy a gőz jóval hatékonyabban keringethető a sütőtérben, mint a forró levegő. Így rövidebb idő alatt süthetőek át az ételek a nedvesség segítségével. Ráadásul a gőzzel biztosított, hogy ne csupán a fogások külső része süljön át. Ebben a sütőben egyformán átsül az étel minden része.
Ínycsiklandozó ételek, maximális tápérték
A gőzsütő egyik legnagyobb előnye, hogy nem csupán az ételek ízét hozza ki maximálisan, hanem megőrzi azok értékét is. A tápanyagok ezzel az eljárással nem tűnnek el a fogásokból. Amellett, hogy igazán szaftosan és ínycsiklandozóan varázsolhatjuk őket az asztalra, tartalmasak is maradnak sütés közben.
Az onlineMárkaboltok kínálatában is elérhető gőzsütőkkel ráadásul a zsiradékok használatát is nagyban csökkenthetjük. Mivel a gőz nem szárítja ki az ételeket, nincs szükség nagy mennyiségű olajra vagy zsírra. A párolás során kíméletesen készülnek el az ételek, nem roncsoljuk az értékes összetevőket.
A gőzsütő karbantartása
A rendszeres vízhasználat miatt a gőzsütők némileg más karbantartást igényelnek, mint a hagyományos készülékek. Rendszeresen vízkőmentesítenünk kell, és jó, ha a lecsapódott gőzt minden használat után eltávolítjuk a sütőtérből.
Ha követjük a használati utasítást, akkor hosszú éveken át készíthetünk egészséges és szaftos fogásokat a gőzsütőnkben.






