Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tim Robbins Oscar-díjas amerikai színész érkezik Debrecenbe

Cívishír | 2024. 08. 02. | 13:06:45
Az Actor’s Gangnek a vígjátékát láthatja a közönség a Csokonai Színházban.
Tim Robbins Oscar-díjas amerikai színész érkezik Debrecenbe
Nagyszerű lehetőség ez Debrecennek (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember 18-19-én a Csokonai Nemzeti Színházban láthatják az érdeklődők Tim Robbins Oscar-díjas amerikai színészt, forgatókönyvírót, rendezőt, producert. – Vida Virág, a Los Angelesben élő kulturális újságíró egy kitűnő lehetőséghez juttatta Debrecent. Ez nem más, mint egy nagyon izgalmas és különleges színházi előadás Debrecenben, amelyet Magyarországon csak a cívisvárosban láthat majd a közönség. Ez egy Los Angeles-i színházi társulatnak, az Actor’s Gangnek a vígjátéka – kezdte az augusztus 2-i sajtótájékoztatón Puskás István alpolgármester.

Puskás István (Fotó: Cívishír)

Tudatta, ezt a társulatot 43 évvel ezelőtt alapította Tim Robbins. Az Oscar-díjas színész játszott A remény rabjaiban, a Titokzatos folyóban. A színészi munkássága mellett rendezőként is tevénykedik, a Ments meg, Uram! című film Oscar-jelölést hozott számára legjobb rendező kategóriában. – A két előadás erejéig Debrecenben látható darabot a Covid idején írta és rendezte. Senkinek ne legyen csalódás, Tim Robbins nem szerepel a darabban, de meg fog jelenni a színpadon, hiszen előadás után kötetlen beszélgetést tartanak – sorolta az alpolgármester, kiemelve, egy igazi hollywoodi legenda érkezik a városba.

Mátyássy Szabolcs (Fotó: Cívishír)

Mátyássy Szabolcs színházigazgató elmondta, nem jellemző, hogy Oscar-díjas színész látogat Magyarországra, és az, hogy Debrecenbe jön, példa nélküli, óriási megtiszteltetés. – A Csokonai Nemzeti Színháznak amúgy is kiemelt célja, hogy Debrecen nemzetközi szerepét erősítse. A városban lévő külföldiek száma is folyamatosan gyarapszik. Eddig az volt a jellemző, hogy a magyar nyelvű előadásainkat szinte kivétel nélkül angol nyelven feliratoztuk. Ez most megfordul, hiszen angol nyelven lesz az előadás, és magyar nyelven a felirat – tudatta. Kiemelte, az előadások utáni beszélgetésen tolmács is jelen lesz, így az is bátran jegyet vehet az előadásra, aki nem beszél jól angolul.

Vida Virág (Fotó: Cívishír)

Vida Virág elmesélte, hogyan találkozott Tim Robbins-szal. A társulat egyik magyar tagjától, Kiss Dórától kapott meghívást az egyik bemutatóra, és a premierbulin ismerkedett meg az Oscar-díjas színésszel. – Tim szeret visszajelzést kapni a munkájáról. A beszélgetés során szó szót követett, kiderült, még nem járt Magyarországon, bár rengeteg országban turnéztak, szinte minden kontinensen. Ekkor merült fel az ötlet, hogyha Európába érkeznek, akkor én nagyon szívesen elhoznám a szülővárosomba ezt az együttest – elevenítette fel. Elmondta, a társulat egy lengyel fesztiválról érkezik majd Debrecenbe. Köszönetet mondott Mátyássy Szabolcsnak és Puskás Istvánnak a gyorsaságért és rugalmasságért, hiszen gyorsan kellett dönteni a debreceni előadás kapcsán. – Tim nagyon lelkes volt a lehetőséggel kapcsolatban, és mivel nem járt még Magyarországon, nem volt nehéz meggyőzni. Topsy Turvy az előadás címe, ami egy szójátékot takar: minden a feje tetejére állt. Amikor a darabot írta, akkor karanténban volt Londonban, amikor nem tudtuk, a járvány hova fogja sodorni az emberiséget. Az előadás varieté és görög dráma keveréke, és érdekesség, hogy a zenéjét is Tim Robbins szerezte – ismertette Vida Virág. A társulat 24 fővel érkezik Debrecenbe, 19-en lesznek színpadon, köztük Tim Robbins nővére is.

A történet egy kórusról szól, melynek tagjai a pandémia megfékezésére bevezetett korlátozások miatt nem találkozhatnak. A kórus kettészakad, van, aki továbbra is személyesen (titokban) próbálna, más viszont szabálykövető szeretne maradni. A színmű „valós” szála mellett megjelenik egy metaforikus is
görög istenek megjelenésével. A színdarab nyelvezete humoros, de mély mondanivalót hordoz.

Puskás István újságírói kérdésre elmondta, ez nagy lehetőség a kapcsolatépítésre is, bízik benne, hogy hírünket viszik majd a világban, sokan fognak megismerkedni Debrecen nevével Los Angelesben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
MCC FIT: soha ennyien még nem jelentkeztek képzésre
MCC FIT: soha ennyien még nem jelentkeztek képzésre
Még tart a felvételi az egyetemi programra.
Jubilál a Strandok Éjszakája
Jubilál a Strandok Éjszakája
A nyári kánikula várhatóan folytatódik, így a hosszú, forró napok után jöhet a hűsítő éjszakai fürdőzés!
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Forró nyári slágerek és lézershow.
Hirdetés
Hirdetés