Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Thorleifsdóttirral ász került a piros-fehér pakliba?

Cívishír | 2024. 08. 23. | 18:51:03
A Vipers ellen bemutatkoztak a DVSC új igazolásai.
Thorleifsdóttirral ász került a piros-fehér pakliba?
Kristin Thorleifsdóttirnak Papp László gratulált az olimpiai szerepléshez augusztus 23-án a Hódosban (Fotó: Papp László/Facebook)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az előszezon sűrűjében jár a DVSC Schaeffler, s ugyan van még idő a szeptember 7-i bajnoki idénynyitó (Vasas, idegenben) előtt, a norvég Vipers Kristiansand elleni augusztus 23-i felkészülési mérkőzést fokozott érdeklődés kísérte a Hódos Imre rendezvénycsarnokban. Ezt erősítette az is, hogy a Debrecenben rendezett kétnapos – I. Kermann IT Kupa nevű – nemzetközi tornának a magyar bajnok FTC és a montenegrói Buducsnoszt Podgorica szintén résztvevője. A torna rangját nemcsak az emelte, hogy a négy gárda a Bajnokok Ligájában szerepelt az elmúlt idényben, hanem az is, hogy összesen 19 játékosuk járt az olimpián.

A debreceniek tavasszal a BL nyolcaddöntőjében találkoztak a legértékesebb nemzetközi klubtrófeát 2021-ben, 2022-ben és 2023-ban egyaránt elhódító, de tavaly mély financiális gödörbe került Vipers-szel és a két mérkőzés összesítésében minimális különbséggel maradtak alul

Bár a Loki várakozáson felül teljesített a BL-ben, az idény végével több kiválóság távozott (Kácsor Gréta, Planéta Szimonetta, Vámos Petra, Csernyánszki Liliána kölcsönbe ment), miközben az érkezőkre már mindenki nagyon kíváncsi volt!

A DVSC a Gabriel – Grosch, Sercien-Ugolin, Szabó, Füzi-Tóvizi, Thorleifsdóttir, Petrus hetessel kezdett, s az első öt percben ugyan nem sok dolog sikerült (1-5), a svéd igazolás, Kristin Thorleifsdóttir mozgása, lövőereje szemet szúrhatott (pozitív értelemben). Holott a 26 éves, 182 centiméteres, 75 kilós skandináv még alig állt munkába az olimpiai szereplése miatt. Bő tíz perccel a kezdés után Petrus és Jovovics passzolgatása után a magyar balszélső volt eredményes (4-6). 

Az első negyed óra végén egy másik új szerzeményt is pályára küldött Szilágyi Zoltán vezetőedző, az irányító Tóth Nikolett Szabó Ninát váltotta, hogy aztán az első éles passzát túlizgulja. Húsz perc játék után 8-9-re állt a mérkőzés, a hazai közönség részéről a francia válogatott Océane Sercien-Ugolin labdaszerzésért és gólért is tapsot kapott (szintén „új lány”). Tóth Nikolett közben parádésan játszotta meg a beállót, Haggerty-t (csak azért nem lett belőle gól, mert a hollandot lerántották, a hetest viszont elhibáztuk). 

Nem mellékesen a felvezetés szívmelengető volt, a hazaiak részéről Papp László polgármester, Ábrók Zsolt ügyvezető és Szabó Péter felügyelőbizottsági elnök, a Schaeffler Debrecen Kft. ügyvezetője virágcsokorral, a közönség ovációval kísért kitartó tapssal köszöntötte a gárdák olimpikonjait (ez a megható köszöntés természetesen a Fradi meccsén sem maradt el).

A játékba az első félidőben az osztrák jobbátlövő, Kristina Dramac és Juhász Kata is beszálltak. Előbbi a Lokomotív Zágrábtól érkezett, míg a fiatal magyar beállót 2023-ban igazolta a DVSC, azonban a tavalyi felkészülési időszakban súlyosan megsérült. Most úgy tűnt, a 183 centiméter magas, nyolcvan kiló feletti tehetség meggyógyult (szegényt annyira letolta Gabriel egy esetben, hogy Hornyák „mami” nyugtatta a kedélyeket). Egygólos norvég vezetéssel fordultak a csapatok.

Tamara Haggerty és Füzi-Tóvizi Petra: Lassan kezdődik az idény! (Fotó: Papp László / Facebook )

A széleken Grosch Vivient Töpfner Alexandra, Petrus Mirtillt Vámos Míra váltotta, a kapuba az elmúlt szezonban bizonyító Gabrijela Bartulović érkezett. A magot Thorleifsdóttir, Sercien-Ugolin, Füzi-Tóvizi és Szabó Nina alkották. A francia a 39. percben agilis védekezésnek köszönhető labdaszerzésből 16-15-re módosította az eredményt. Háromnegyed óra játék után 18-18-ra álltunk, az eredménynél fontosabb volt a pályán töltött perceknek a felkészüléshez mérten optimális elosztása. 

Úgy nézett ki, hogy a végére akár meg is lóghat a Loki, de zsinórban három ziccer kimaradt, így az 51. percben egalizált a Vipers. Ekkor belül már javában a Dramac, Jovovics, Juhász, Tóth tengely forgott, az 54. percben 21-20-ra vezettek a piros-fehérek. 

Bartulovic nagyokat fogott, de elől csökkent a hatékonyság és ebben a félidőben a széleken sem tudtunk nyomást gyakorolni az ellenfélre. Az 57. percben már a vendégnél volt az előny (21-23), ekkor már csikorgott a DVSC játéka, nemcsak a befejezéseket hibáztuk el. Az esély az utolsó előtti percben – Szabó rossz átadásánál – végleg elszállt. Nincs ezzel semmi gond, mert háromnegyed ház előtt olyan, szoros meccset játszottak a debreceniek, amelyik jól szolgálta a felkészülést. Valószínűleg a szombati is ilyen lesz. 

I. Kermann IT Kupa, felkészülési mérkőzés
DVSC Schaeffler – Vipers Kristiansand  23-25  (12-13)
DVSC: Gabriel – Grosch 2, Sercien-Ugolin 5 (2), Füzi-Tóvizi 1, Thorleifsdottir 5, Szabó N. 2, Petrus 3. Csere: Bartulovic (kapus), Dramac, Jovovics 1, Haggerty, Tóth N. 1, Juhász, Hornyák, Töpfner 3 (2), Vámos M. Edző: Szilágyi Zoltán.
Vipers:  Lunde – Höve 5 (3), Koppang 2, Arcos 2, Debelic, Abbingh 4 (2), Andersen 2. Csere: Solberg-Östhastel (kapus), Waade, Roberts 6, Tomac, Nusser, Hesselberg, Emenegger, Johansen 2, Knedlikova 2. Edző: Hlavaty Tamás.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 5/5

FTC-Rail Cargo Hungaria – Buducsnoszt Podgorica 32-34 (18-15)

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Örülök, hogy ismét szoros meccset tudtunk játszani a Vipers ellen. Néhol még domináltunk is, voltak olyan periódusok, amelyekben kifejezetten hatékonyak voltunk mind támadásban, mind védekezésben. Kár a végjátékért, mert reális esélyünk volt a győzelemre. Ismét kijött az ellenfél a rutinja. 
Hlavaty Tamás: – Ahhoz képest, hogy mindössze három edzésünk volt eddig, nagyszerűen játszottunk egy nagyon erős csapat ellen. Ez a Debrecen ebben a szezonban is kőkemény ellenfele lehet bárkinek. Örülök, hogy minden játékosom maximálisan odatette magát. A végjátékban mi voltunk higgadtabbak, ez döntött. 

Ratalics László

Ha sima győzelmet várt a BL-győztes Debrecenben, akkor nagyot csalódott
Szabó Nináék éppen csak alul maradtak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Publicus: a magyarok többsége nem szeretne budapesti olimpiát
Publicus: a magyarok többsége nem szeretne budapesti olimpiát
Csak a kormánypárti szavazók között van jelentős támogatottsága a budapesti olimpiának.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Kétszer drágulhatnak a temetői díjak Debrecenben
Októbertől jöhetnek az új árak, de ehhez a közgyűlés is kell.
KSH: csökkent a nyilvántartott álláskeresők létszáma
Magyarországon 4 millió 765 ezer ember dolgozik.
Egyre többet költünk internetre, tévé-előfizetésre
Az összkiadásokba nem számolták bele a streamingszolgáltatásokat.
Aszfaltot kaphat Báránd több utcája
Könnyebb lehet a helyiek élete.
Hirdetés
Hirdetés