Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha sima győzelmet várt a BL-győztes Debrecenben, akkor nagyot csalódott

Cívishír | 2024. 03. 17. | 15:50:31
Szabó Nináék éppen csak alul maradtak.
Ha sima győzelmet várt a BL-győztes Debrecenben, akkor nagyot csalódott
Szabó Nina hat gólig jutott a sztárcsapat ellen (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

29-28-ra kikapott a DVSC Schaeffler a Vipers Kristiansand együttesétől a női Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A március 17-i debreceni találkozón – amelyet a Loki legjobbja, Vámos Petra bokasérülés miatt kihagyni kényszerült – a BL utolsó három idényének győztese talán nem számított olyan makacs ellenállásra, mint amit Tóvizi Petráék mutattak. Azonban a mieink nemcsak szólamokban, hanem valóságosan is beleálltak a meccsbe, amelyet csak a végjátékában veszítettek el. A Vipers francia légiósa, Océane Sercien-Ugolin – aki a következő szezont már Debrecenben kezdi – nem lépett pályára.

A DVSC-nél Gabriel – Grosch, Kácsor, Füzi-Tóvizi, Szabó N., Planéta, Petrus, a norvégoknál Lunde – Knedlikova, Vjahirjeva, Arcos Poveda, Tchaptchet Defo, Abbingh, Naes Andersen volt a kezdő. Abbingh átlövése hozta az első gólt, a másik oldalon Lunde sikerrel nyúlt le Planéta labdájáért. Egy hatoson belüli védekezésért befújt hetes, és már 0-2. Planéta gyorsan szépített, de az újabb norvég találat sem késett (1-3, 4. perc).

Szabó Nina engedett el lapos lövést, 2-3, a jókora Tchaptchettől a bírók elvették a labdát, éppen Szabóval volt szabálytalan, Töpfner pedig már egyenlített büntetőből. A 7. percben újra Szabó, a balátlövő helyéről, ismét laposan, 4-3!
Gólváltás után Vjahirjeva pattintott nyolcról a debreceni kapuba lazán, de utána rosszul cserélt a Vipers, emiatt 2 perc és a Loki jöhetett. Haggerty-gól, Vjahirjeva álompasszából Naes Andersen, majd Abbingh volt eredményes, a másik oldalon Jovovics tört be jól – 7-7-re álltunk bő tíz perc után. 

Planéta Szimonetta passza Tamara Haggerty felé (Fotó: Cívishír)

A következő percekben több debreceni lövést blokkoltak a norvégok, a kontráik ültek, 9-11-re elléptek a 17. percben. Pontosabb Loki-passzok, de főleg a jó védekezés volt az, aminek eredményeként a 21. percben egalizáltak a piros-fehérek, 12-12! Szabó, Jovovics és a kapuban Gabrielt váltó Bartulovic tették hozzá a legtöbbet! Petrus parádés felső sarkos lövésével lett 14-13, de a norvégok két góllal igyekeztek hűteni a kedélyeket. 

Bő 25 perc után 15-15-re állt a meccs, amikor Lunde védte bravúrral Jovovics lövését. Labdavesztések mindkét oldalon, közben Vjahirjeva angolnaként a résekbe csusszanva harcolt ki hetest vagy állíttatott ki debrecenit. A lefújás előtt Petrus villant a balszélen, Lunde lába alatt juttatta a labdát a halóba, vastaps, 16-16. Ezzel mehettek szünetre a csapatok.

A felépítésében az orosz világsztár Vjahirjevát idéző Szabó Nina talált rést és szerzett gólt a második félidő elején. A 33. percben Töpfner büntetett itt, Abbingh ott, 19-19, majd Vjahirjeva bújt be ismét két védő között. Azonban az orosz hiába találta fejen Bartulovicsot a góljánál, csak a reklamáló Szilágyi Zoltán kapott sárga lapot, a találatot nem érvénytelenítették.

A 37. percben a spanyol Arcos Poveda borított fel két debrecenit, az ellenakciónál Petrus és Knedlikova akadt össze. Vjahirjeváról állították ki Jovovicsot, a büntetőt Gabriel hárította, maradt egál, 21-21. Gólt alig, küzdelmet, iramot annál inkább hozott a következő periódus, amelynek végén, a 41. percben a DVSC-nek sikerült gólt szereznie, 22-21. Sőt, Szabó révén – két távolival – már három volt közte, fantasztikus volt az MTK-ból visszatért kölcsönjátékos!

Így őrültek a debreceniek a többgólos vezetésnek a második félidő derekán (Fotó: Cívishír)

Bár Vjahirjeva őrzése továbbra is okozott gondokat, megakadt a lemez a Vipersnél, ha szerencsénk is volt a kapufával. Petrus újabb remek megmozdulása 25-22-re módosította az állást a 46. percben, amit mindkét oldalon nagyszerű védések követtek; a Lokinál a francia Gabriel is megérkezett a meccsbe, bonjour Catherine!

Az 51. percben Tchaptchet fellökéséért leküldték Planétát, de még hetest is kaptak a norvégok – nem volt az –, a büntetőt bevarrta Vjahirjeva, 26-23. Újabb vendéggól miatt időt kért Szilágyi Zoltán az 53. percben, de Abbingh ezt követő sokadik átlövésgólját sem tudtuk elkerülni; cserébe Planéta is betalált, 27-25.

Négy perccel a vége előtt újra a holland tüzelt, egyenlített a Vipers, sőt Vjahirjeva a vezetést is megszerezte csapatának az 58. percben, 27-28. A finisben higgadt, pontos, eredményes volt a Vipers, hosszan támadtak, egygólos norvég győzelem lett a vége. 

A debreceni közönség felállva éltette Planétáékat, akik a vereség miatt szipogva köszönték a tapsot. Nem sok híja volt a bravúrgyőzelemnek, amennyiben a DVSC képes megismételni ezt a produkciót, közel sincs lefutva a nyolcaddöntős versenyfutás.

Visszavágó március 23-án, szombaton 18 órakor a dél-norvégiai Kristiansandban!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés
DVSC Schaeffler – Vipers Kristiansand  28-29 (16-16)
Debrecen 2000 néző. B: Lovin, Stancu (románok)
DVSC: Gabriel – Grosch 1, Kácsor, Füzi-Tóvizi, Planéta 5, Szabó N. 6, Petrus 3. Csere: Bartulovic (kapus), Töpfner 5 (5), Haggerty 2, Jovovics 5, Hornyák D., Csernyánszki 1. Edző: Szilágyi Zoltán
Kristiansand: Lunde – Knedliková 1, Vjahirjeva 7 (1), Arcos Poveda 1, Tchaptchet, Abbingh 13 (5), S. Andersen 6. Csere: Börjesson (kapus), Waade, Höve, Roberts 1, Schulze Hesselberg. Edző: Tomás Hlavaty
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 7/6

MESTERMÉRLEG:
Szilágyi Zoltán: – Büszkék lehetünk a lányokra, megtettük, ami tőlünk tellett. Az volt a célunk, hogy mindent kiadjunk magunkból, ez sikerült. A cserék sok pluszt tudtak hozzátenni, ez is kellett a szoros meccshez. A végjátékra sajnos elfogytunk kicsit. Nem a továbbjutáson járt az eszünk, hazai pályán szerettünk volna győzni. Bízom benne, hogy idegenben is ugyanilyen jó mérkőzést tudunk játszani.
Tomas Hlavaty: – Fantasztikus hangulat volt a csarnokban, öröm volt ilyen miliőben játszani. Nagyon kemény és fárasztó mérkőzést játszottunk. Védekezésben sajnos sokat hibáztunk, így a hazaiak 4 góllal is vezettek, de az a csapatom erejét mutatja, hogy onnan is vissza tudtunk jönni és végül megnyertük a találkozót. Tanulnunk kell ebből a meccsből, mert magas színvonalú volt.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Óvodafelújításra keresnek kivitelezőt Hajdúböszörményben
Óvodafelújításra keresnek kivitelezőt Hajdúböszörményben
A tetőszerkezet rekonstrukcióját tervezik.
Forradalmasítanák a városi közlekedést: Debrecen az egyik teszthelyszín
Forradalmasítanák a városi közlekedést: Debrecen az egyik teszthelyszín
Európában még másik két városban végeznek vizsgálják a rendszer hatékonyságát.
Gazdaság
Debrecen is szóba került a kínai elnök látogatásán
Magyarország ebben az együttműködésben nem veszélyt, hanem lehetőséget lát - mondta az államfő.
Állami támogatást adnak a munkásszállók építéséhez
Vannak fontos kitételek, például a szobák ágyszámára vonatkozóan is.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Ötven perc alatt lehetne Debrecenből Nagyváradra érni
Lekerülhetett a napirendről a tram-train, másként kötnék össze a két nagyvárost.
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Támogatott tartalom
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.