Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiesett a DVSC, de az utolsó pillanatokig megvolt az esély a címvédő ellen

Cívishír | 2024. 03. 23. | 19:39:26
Egyetlen góllal volt jobb a Vipers a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.
Kiesett a DVSC, de az utolsó pillanatokig megvolt az esély a címvédő ellen
Planéta Szimonetta és Katrine Lunde ölelkeznek, balra Cathrine Gabriel bosszankodik (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

27-27-es döntetlent játszott a DVSC Schaeffler a Vipers Kristiansand együttesével a női Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének norvégiai visszavágóján, ezzel az ellenfél jutott tovább. A címvédő elleni március 23-i találkozó első félideje debreceni álomvédekezést hozott úgy, hogy közben a támadójátékra sem lehetett panasz. Ahogyan várható volt, a második félidőre összekapta magát a sztárcsapat, végül hallatlan izgalmak után, négy másodperccel a vége előtt a holland Abbingh lövésével a Vipers jutott tovább.

A DVSC Bartulovic – Grosch, Vámos P., Haggerty, Szabó N., Kácsor, Petrus, a Vipers Lunde – Knedlikova, Vjahirjeva, Roberts, Tchaptchet, Abbingh, Naes Andersen hetessel kezdett. Szabó Nina gyors két találatával indított a Loki, s az 5. perc végén is a debreceniek voltak előnyben (2-3). A 8. percben a második ziccer is kimaradt a jobbszélről, de Vámos Petra betalált, kettőre nőtt az előny. Tíz perccel a kezdés után egy ideges, pontatlan Viperst láthattunk, 2-5-re állt a meccs.

A 13. percben Naes Andersen szépített, válaszul Szabó durrantott talpról a bal alsóba, 3-6, mindkét oldalon helyzetek maradtak ki. A 15. perc végén Lunde védte Füzi-Tóvizi ziccerét, előtte és utána is gólt szerzett a Vipers, 5-6. Szabó azonban ezúttal is nagy lendülettel vetette magát a meccsbe, jól tört be a balátlövő helyén 5-7. Stabil debreceni védekezést láthattunk, középen különösen nem boldogultak a norvégok, a lecsorgó labdákat sorra elvitték a debreceniek. A 19. percben ismét Szabó villant, cunderrel vette be Lunde kapuját, majd újra az MTK-ból visszahívott játékos volt eredményes, 7-10. 

A 23. percben Vámos Petra reagált pontos átlövéssel két gyors Vipers-gólra, 9-12, az ellentámadásnál Tchaptchet ügyetlenkedett, Füzi-Tóvizi büntetett, négygólos debreceni vezetés! Bő három perccel a szünet előtt Töpfner rossz szögből is betalált, majd egy gazdátlan labdára Fúzi-Tóvizi csapott le. Petrus ziccere Lundéről sajnos az alapvonal mögé pattant. Fél perccel az első félidő vége előtt Töpfner belőtte a beálló elleni szabálytalanság miatt megítélt hetest, 10-15, Vjahirjeváról kiállították Füzi-Tóvizit, majd a lefújás előtt Bartulovic védett norvég ziccert. Elképesztő!

Szabó Nina a debreceni mérkőzésen is jól játszott, és ezúttal is húzta magával a többieket (Fotó: Cívishír)

Az orosz átlövő bújt be a debreceni védők között és szépített a második játékrész legelején, ráadásul kettős emberhátrányba került a Loki. E nehéz helyzetben Szabó Nina volt újra eredményes, azonban villámgyorsan válaszoltak a hazaiak egy üreskapus góllal, 12-16. Vámos Petráról egy norvégot szórtak ki, válogatott játékosunk ráadásul a 17. Loki-gólt is megszerezte! Bő 35 perc után őrizte ötgólos (!) előnyét a Loki (14-19), Szabó a kilencedik kísérletéből a nyolcadik találatát is megszerezte. Nem sokkal később a DVSC holland beállója, Tamara Haggerty sírva hagyta el a pályát, a térde sérülhetett meg.

A 38. percben Bartulovic hárította Abbingh büntetőjét, maradt a 15-19. Két perccel később háromra zárkózhatott volna a Vipers, eladták, de a Lokinak nem sikerült ebből előnyt kovácsolni. A 43. percben Tchaptchet ütötte meg a labdát már ellövő Kácsort, 2 perc, azonban nem sikerült a góllövés. Meddő időszakba került a DVSC, 17-20-ra feljött a címvédő a 44. percben. 

Csernyánszki törte meg a debreceni gólcsendet a 45. percben Szilágyi Zoltán időkérése után. Azonban kettőre, majd egy gólra szűkítette a hátrányt a Vipers, a norvég védekezés idő közben nagyot javult, kevés tiszta lövőhelyzetet tudtunk kialakítani. A 48. percben egy labdaeladás után egyenlített a sztárcsapat, 21-21. Océane Sercien-Ugolin beállítása jót tett a hazaiaknak, a francia a következő évadot már Debrecenben kezdi!

Az utolsó tíz percre Vjahirjeva sokadik góljával  egygólos előnnyel fordult rá a Vipers, időkérésünk nem maradt. 23-23-nál – az 52. percben – Jovovics harcolt ki büntetőt, Töpfner bevarrta! Abbingh talált utat Gabriel kapujáig, gól, aztán ismét a norvégok örülhettek, Jovovicsot paskolták félre, a labdával Knedlikova az üres kapuig „sétált”, 25-24. Planéta azonban  egyenlített nagy küzdelem árán!

Öt perccel a vége előtt Roberts ajtó-ablak ziccerét Gabriel védte, a kontra elhalt, ahogy Vámos Petra lövése is… Az 57. percben Vjahirjeva előtt szétnyíltunk, 26-25, Vámos Míra azonban higgadtan lőtt Lunde kapujába. Másfél perccel a vége előtt Füzi-Tóvizi szerzett előnyt, a hazaiak próbálkozását Gabriel megfogta. Szabó eldönthette volna, de az oldalhálóba vágta, nem úgy Abbingh, akire nem sikerült idejében kilépni, s négy másodperccel a vége előtt irgalmatlanul bevágta… 

A 27-27-el a Vipers Kristiansand jutott tovább, hiszen az összesítésben – miután a Hódosban egy góllal győztek – 56-55-re nyerték a párharcot. Nem várt ellenállást tanúsított a Loki a világ egyik legjobbja ellen. A kiesés most fáj, de van mérkőzés és teljesítmény, amelyből erőt ehet meríteni, akkor ez az volt!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó
Vipers Kristiansand – DVSC Schaeffler  27-27 (10-15)
Kristiansand, játékvezetők: K. Gasmi, R. Gasmi (franciák).
Kristiansand: Börjesson, Lunde (kapusok), Abbingh 8, Arcos, Boge Solas, Hesselberg, Höve, Knedlikova 3, Naes Andersen 2, Roberts 1, Schulze 2, Sercien-Ugolin, Tchaptchet 1, Tomac, Vjahirjeva 10 (1), Waade. Edző: Tomás Hlavaty.
Debrecen: Bartulovic, Gabriel (kapusok), Csernyánszki 1, Füzi-Tóvizi 2, Grosch 3, Haggerty, Hornyák, Johansson, Jovovics, Kácsor 1, Petrus 1, Planéta 1, Szabó 8, Töpfner 5 (4), Vámos M. 1, Vámos P. 4. Edző: Szilágyi Zoltán.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 1/2, ill. 4/4.

MESTERMÉRLEG:
Tomás Hlavaty: – Nagyon mélyről jöttünk vissza egy nagyon jó csapat ellen. Tudom, hogy rossz ilyen szoros meccsen kiesni, de a Debrecen minden dicséretet megérdemel. Lois Abbingh aranykeze döntötte le a továbbjutást.
Szilágyi Zoltán: – Nem könnyű ilyenkor mit mondani. A célunk az volt, hogy szoros és jó meccset játszunk a Vipers ellen. Büszke vagyok a lányokra, mert ez sikerült. Sajnos, a második félidő végére elfáradtunk, nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket, megállítani a Vipers kulcsembereit. A Bajnokok Ligája csodálatos utazás volt számunkra, remélem a következő szezonban visszatérhetünk. 
 

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.