Szabi, a sztárpék süti Debrecen kenyerét

Szabadfi Szabolcs, az ország pékje és a kovászmestere vezetésével augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján elkészül a város főterén Debrecen Kenyere. Szabi, a pék a kenyér elkészítéséhez Debrecenre jellemző fűszereket, több mint 100 éves kovászt, illetve a világhírű Királybúzából készült lisztet használ fel.
A tésztát Szabadfi Szabolcs az ország pékje és a kovászmestere, Papp László Debrecen polgármestere, Király Roland molnár-hagyományőrző pékmester, illetve debreceni pékek közreműködésével egy közösségi dagasztás keretében készítik el. A főtéren egy fatüzelésű kemencében 50 kenyeret sütnek meg, amelyet a történelmi egyházak képviselői jelenlétében ünnepélyes kenyéráldásra is sor kerül. Az ebből az alkalomból elkészült kenyereket debreceni intézmények között osztják szét.
Szabi, a pék, a receptet Debrecen városának felajánlotta. Debrecen kenyere így elsőként a debreceni Soós Pékség szakmai támogatásával augusztus 17-től már kapható lesz a Soós Pékség mintaboltjában (Présház utca 21.)
Program
16.00 Közösségi dagasztás Szabadfi Szabolcs, Papp László, Király Roland és debreceni pékek közreműködésével
19.30 Pendely Ének Család műsora
19.58 50 prímás nyitánya (magyar rekordkísérlet)
20.00 Papp László, Debrecen polgármesterének köszöntője
20.05 Szigetvári József, a CIOFF Hungary (Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége) nemzeti képviselőjének köszöntője
20.10 Szabadfi Szabolcs, az ország pékje és a kovász mesterének köszöntője
20.15 Kenyéráldás. Kapin István görög-katolikus parókus, Szakács György református lelkész, Dr. Krakomperger Zoltán római-katolikus plébános részvételével
20.30 Egy Húron – műsor

















