Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Piaci versenyelőny tréningekkel, avagy 3 tipp a kitűzött vállalati célok eléréséért

civishir.hu | 2023. 11. 06 | 12:41:47
A céges tréningek segíthetnek kiaknázni a munkatársakban rejlő képességeket.
Piaci versenyelőny tréningekkel, avagy 3 tipp a kitűzött vállalati célok eléréséért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A digitalizáció és az technológiai fejlődés korában még fontosabbá válnak az olyan tulajdonságok, mint az együttműködés, a kreativitás vagy a másik ember megértése. Ezek a jellemvonások nemcsak a magánéletben, hanem a vállalkozásfejlesztés során is kiemelkedő fontossággal bírnak, mivel hozzájárulhatnak a cég versenyképességének növeléséhez. A különböző céges tréningek segíthetnek kiaknázni a munkatársakban rejlő képességeket, hiszen az üzleti életre jellemző helyzeteket teremtenek.

Cikkünkben megvizsgáljuk, hogyan támogathatják ezek a képzések a vezetőség és a munkavállalók hatékonyságának fejlesztését.

Miről szólnak a tréningek?

“Annak ellenére, hogy a tréningek kulcsfontosságú szerepet játszanak a hosszú távú eredmények elérésében, egy-egy költségcsökkentő megszorításnál gyakran áldozatul esnek.” - mondja Szabó Csaba, a Develor tanácsadó cég vezérigazgatója. - “A képzések mindig egy-egy szituáció kihívásaira igyekeznek felkészíteni bennünket.” Ezen túl egy megfelelő tréning hozzájárulhat a dolgozók önbecsülésének növeléséhez vagy akár a problémamegoldó képességük javításához. Hogyan?

  • Hatékonyan motivál és így elkötelez

Minden embernek fontos a rendszeres motiváció, hiszen az ösztönzés inspirálóan hat a teljesítményünkre. Pozitívan befolyásolja a munkavállalók önértékelését, így nemcsak a munkamorált támogatja, hanem a feladatok elvégzésének minőségét is jelentős mértékben javítja. Egy motivációs tréning kiváló eszköz lehet arra, hogy növeljük a kollégák vállalat iránti elköteleződését.

  • Megtanít az asszertív érdekérvényesítésre

Az asszertív kommunikáció elsajátítása kiemelhet minket a versenytársaink közül. “Az ember alapvetően társas lény, így elengedhetetlen, hogy képesek legyünk minőségi kapcsolatot teremteni egymással.” - hangsúlyozza Szabó Csaba. Egy beszédtréning során a munkavállalóknak lehetőségük van megtanulni a hatékony érdekérvényesítést, így a lehetségek konfliktusok elkerülését.

A dolgozók képesek lesznek gördülékenyen megbeszélni a nézeteltéréseiket és gyorsan kompromisszumot találni. Tapasztalataik és gondolataik megosztásával sokat tanulhatnak egymástól, hogy igazán minőségi munkát tudjanak végezni.

  • Egymás segítése a közös sikerért

Egymás erősségeinek minél eredményesebb kiaknázása támogatja a produktív csoportmunkát. Egy csapathatékonyság képzés során a résztvevők elsajátíthatják, hogyan tudnak a legrugalmasabban együttműködni, hiszen mindenkinek máshoz van érzéke, így kölcsönös segítségnyújtással ellensúlyozhatjuk a gyengeségeket. Egymás minél jobb megismerésével közös erővel érhetünk el sikereket.

“A tréningek hozzájárulnak ahhoz, hogy az elméletben jól működő technikákat átültessük a gyakorlatba. A digitalizáció és az emberi készségek ugyanis kiegészítik egymást a kitűzött vállalati célok elérése érdekében.” - mondja Szabó Csaba.

Kapcsolódó hírek
Visszaváltási rendszer: ötezer automatát telepítenek
Visszaváltási rendszer: ötezer automatát telepítenek
Mintegy 50 milliárd forintot tesz ki a teljes visszaváltási hálózathoz kapcsolódó beruházási költség.
Oldalszalonna helyett örömóda: gyere, Tócó, gyere!
Oldalszalonna helyett örömóda: gyere, Tócó, gyere!
Csőben a Civaqua második golyója. Debrecen polgármestere szerint nem kérdés a zöld átállás.
Aláír a főispán, mehet a fizetés Balmazújvárosra
Aláír a főispán, mehet a fizetés Balmazújvárosra
Rácz Róbert december 5-e előtt szeretné elfogadni a két dokumentumot.
Fahatású burkolatok adta lehetőségek
Fahatású burkolatok adta lehetőségek
Fahatású lapokat szinte bármilyen lappal lehet kombinálni, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés