Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Papp László: kapaszkodjunk össze, építsük együtt Debrecent!

Cívishír | 2024. 06. 10. | 00:50:32
A régi-új városvezető nem elégszik meg a második hellyel, a cívisvárost az ország első városává akarja tenni.
Papp László: kapaszkodjunk össze, építsük együtt Debrecent!
Papp László a Fidesz eredményváróján (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Csokonai Fórumban tartotta választási eredményváróját a Fidesz-KDNP június 9-én. A nagyterem szinte zsúfolásig megtelt a pártszövetség képviselőivel, szimpatizánsaival, családtagokkal a Papp László immár harmadjára megválasztott polgármester este 11 órára meghirdetett ünnepi tájékoztatójára. Az est házigazdája Kósa Lajos országgyűlési képviselő, vármegyei pártelnök Csikos Sándort, a nemzet színészét kérte először a színpadra egy vers erejéig, majd köszönetet mondott annak a sok száz embernek akik, „végiggályázták” a kampányt, akik nélkül nem ment volna a Fidesz-KDNP elsöprő győzelme, hiszen mind a 23 egyéni választási körzetet a pártszövetség jelöltje nyert meg, és a polgármestert is ők adják. A második köszönet annak a közel 40 ezer debreceninek szólt, akik töretlenül bíznak bennük és szavazatukkal támogatták őket. Mint mondta, Debrecen abszolút országos csúcstartó, hiszen a városban több mint 25 éve minden létező választást megnyert a Fidesz. – Együtt vagyunk Debrecen, összefogva mindenkivel együtt szeretnénk dolgozni, és erre hallgattak a választók – fogalmazta meg a sikerük titkát a politikus, majd név szerint szólította a színpadra a körzetek megválasztott képviselőit, közülük külön méltatva Széles Diána kampányfőnöki tevékenységét. Hiányzott azonban még a „kapitány”, aki nemcsak csendes vizeken, hanem a viharos időkben is eredményesen kormányozta a „hajót”.

Színpadra szólította Papp László újraválasztott polgármestert, aki családtagjai mellől, ütemes taps kíséretében vonult a pulpitus elé.

– Ennél jobb estét nem is kívánhatnánk magunknak. Lezajlott a választás, és vége egy olyan kampánynak, amikor rajtunk volt nemcsak az ország, hanem a világ tekintete. Az elmúlt egy évben sokszor kérdezték meg tőlem: mi lesz? Nos 2014 és 2019 után 2024-ben is teljes győzelmet arattunk a városban. Számomra különleges, hogy néhány nagyon nehéz év és egy ilyen választási kampány után az öt évvel ezelőttinél közel ötezerrel több, közel 60 ezer szavazattal ismét megkaptam a bizalmat a város vezetésére – kezdte beszédét, majd megköszönte a szavazóknak, a közel ezer aktivistának a munkájáért, a feleségének és a két gyermekének pedig a támogatást és a kitartást a nehéz helyzetekben, hogy ők átsegítették a legnehezebb pillanatokon is. Ezekből pedig volt bőven, mert mint mondta, a rendszerváltás utáni évtizedek legnehezebb öt éve van mögöttük, ugyanakkor Debrecen ma sokkal erősebb, mint öt vagy akár tíz éve. – Debrecen az elmúlt nehéz évek során Magyarország második leggazdagabb, legerősebb városa lett. Ezzel azonban nem elégszünk meg, cél, hogy Debrecen legyen az ország leggazdagabb, legerősebb, legsikeresebb városa. Erre minden esély megvan, ezért dolgozunk a következő öt évben – beszélt a jövőről, amiben helyet kaptak a várost megosztó akkumulátorgyárak is. Hangsúlyozta: a mai győzelem nem azt jelenti, hogy megoldódott az akkumulátorgyár-probléma. Hanem azt, hogy folytathatják a munkát, hogy a debreceniek jólétben, de minden szempontból biztonságban éljenek. A biztonságban pedig nincs kompromisszum! Bebizonyítják, lehet úgy gyarapodni, hogy abban nincsenek negatív következmények. Debrecen legyen az ország második fővárosa, úgy, hogy sikerrel vívják meg a nagy kihívásokat, ezzel emelve az észak-kelet-magyarországi, rajta keresztül pedig az egész ország gazdaságát, kultúráját. – Erre Debrecen készen áll. Úgy szeretném vezetni a várost, hogy akik most nem támogattak bennünket, ők is azt mondják sok év múlva, hogy megéri debreceninek lenni. Kapaszkodjunk össze, építsük együtt Debrecent, tegyük az ország legsikeresebb városává! – beszélt a jövőről Papp László, újraválasztott polgármester.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
206 nemzet csaknem 11 ezer versenyzője verseng egymással.
Hirdetés
Hirdetés
Vályogház teteje lángolt Gáborjánban
Vályogház teteje lángolt Gáborjánban
Berettyóújfaluból érkezett segítség.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Szakszervezeti szövetség: legalább 12 százalékkal kell emelni a minimálbért
A 300 ezer forintos minimálbér mellé minimum 360 ezer forintos garantált bérminimum szükséges – fogalmaztak.
Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez
A kormányinfón részletezte a feltételeket Vitályos Eszter.
Nem remekeltek a strandbüfék a hatósági ellenőrzéseken
A fertőtlenítő mosogatás hiánya az ellenőrzések 8,7 százalékánál jelentett problémát, sok helyen gond a takarítatlanság is.
A Volánbusz beolvad a MÁV-ba
Régi terve ez a kormánynak.
Turizmus: Debrecen és térségének népszerűsége töretlen
Január elejétől a nyár közepéig több mint 8,8 millió vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Jubilál a Strandok Éjszakája
Jubilál a Strandok Éjszakája
A nyári kánikula várhatóan folytatódik, így a hosszú, forró napok után jöhet a hűsítő éjszakai fürdőzés!
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Forró nyári slágerek és lézershow.
A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket
A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket
A rendezvény strandbelépővel látogatható, a kellemes hűs vizű tengerparti medencéből, fürdőzés közben is nézhető.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés