Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden idők legjobb magyar sorozatának ígérkezik a Hunyadi

| 2024. 02. 27. | 19:32:08
Már a jogok nemzetközi értékesítését végzik.
Minden idők legjobb magyar sorozatának ígérkezik a Hunyadi
Kiléphet a magyar sorozatgyártás a világba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött a Hunyadi-sorozat nemzetközi értékesítése Rise of the Raven címmel. A tízrészes alkotás az év végén kerül képernyőre. A Robert Lantos producer vezetésével készülő sorozatot a Berlinale után Londonban mutatta be a szakmai közönségnek a német Beta Film, amely a jogok nemzetközi értékesítését végzi - áll a film kommunikációjával megbízott ügynökség MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A sorozat, amelynek jelenleg a vágása zajlik, tíz egyórás részből áll. Hunyadi, a hadvezér életét tárja a nézők elé, aki a 15. századi középkori Európa kegyetlen viszonyai között, dacolva a túlerővel, döntő győzelmet arat a nándorfehérvári csatában, átformálva ezzel Európa történelmét.

Hunyadi az olasz, lengyel, osztrák, szerb és magyar nemesi családok között éli életét, botrányok, politikai hatalmi játszmák és összeesküvések közepette. Legerősebb szövetségesei a nők: Erzsébet, a felesége, aki vállt vállnak vetve harcol az oldalán, és Brankovics Mara, az első szerelme. Amikor az Oszmán Birodalom soha nem látott méretű hadsereget mozgósít, hogy nyugatra vonulva meghódítsa a Vatikánt és Európát, Hunyadi a csatatérre vezeti seregét, és nem várt győzelmet arat.

A sorozatban Hunyadit Kádár L. Gellért, Szilágyi Erzsébetet Rujder Vivien alakítja, Brankovics Mara szerepében Töröcsik Franciska látható.

A magyar szereplők között van még mások mellett Fekete Ernő, Hermányi Mariann és Medveczky Balázs. Hozzájuk csatlakozik a nemzetközi színészgárda: Laurence Rupp, Cornelius Obonya, Murathan Muslu, Giancarlo Giannini, Francesco Acquaroli, Karel Roden, Rade Serbedzija, Thomas Trabacchi és Elena Rusconi.

A rendezők Robert Dornhelm, Nagypál Orsi és Szász Attila. A sorozat showrunnere Lengyel Balázs, aki egy epizódot rendezőként is jegyez. A sorozat írói Lengyel Balázs mellett Mihalka György, Lovas Balázs, Ruttkay Zsófia, Veres Attila és Bán Mór, akinek a regényfolyama adja a sorozat alapját.

A tízórás epikus sorozatot a Nemzeti Filmintézet és a Beta Film finanszírozza. Producerei a Serendipity Point Films, a Twin Media, a HG Media, az MR Film és a Beta Film. Társproducer a magyarországi TV2, amely Magyarországon és Szlovéniában, valamint az ORF, amely Ausztriában sugározza a Hunyadit.

A produceri munkában részt vesz Krsko Tibor, Cecilia Hazai, Kinga Hazai és Ari Lantos, valamint Oliver Auspitz és Andreas Kamm az MR Filmtől, továbbá Koby Gal-Raday, a Beta Film tartalomért felelős vezetője - áll a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.