Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mi történik akkor, amikor kormánymű javításra kerül sor?

civishir.hu | 2024. 06. 12. | 13:53:30
XXX
Mi történik akkor, amikor kormánymű javításra kerül sor?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vannak dolgok, amiket egy autón magunk is megbütykölhetünk. Egy lámpa vagy épp a rendszámtáblakeret kicserélése, a motorolaj szintjének ellenőrzése vagy az ablakmosó folyadék utántöltése természetesen nem olyan bonyolult teendő, amihez okvetlenül autószerelő segítségét kell igénybe venni.

A kormánymű javítása viszont már olyan léptékű kihívás, amit kizárólag szakember végezhet el. Ilyesmivel átlagos autószerelő műhelyekben nem is foglalkoznak, éppen ezért célszerű felkeresni a Szervokormány javítás csapatát. Ők már hosszú évek óta űzik ezt a szakmát, így szinte láttak már mindent ezen a területen. Sok újdonságot már aligha tudnak nekik mutatni az ügyfelek, valószínűleg te sem.

A kormánymű felújításának menete

Először is a szakemberek szétszedik a felújításra szoruló kormányművet, majd megvizsgálják, hogy az adott hibajelenségnek mi az oka. Ennek feltárását követően egy rendkívül precíz tisztítási folyamat veszi kezdetét. Kiemelt figyelmet kapnak ilyenkor a mechanikusan nagy igénybevételnek kitett felületek. Ezek közé tartoznak a csapágy felületek, valamint a tömítőgyűrűkkel kontaktban lévő szekciók.

Ezután a szükséges alkatrészeket újra cserélik. Fontos, hogy ez valóban megtörténjen, és valóban jó minőségű, új alkatrészek kerüljenek beépítésre, máskülönben hamarosan újabb hiba ütheti fel a fejét. Nem maradhat el a perselycserét követően a régi csapágy, a tömítőgyűrűk, a szimeringek és a teflongyűrűk új alkatrésszel történő helyettesítése sem.

Miben különböznek az egyes kormánymű felújítással foglalkozó cégek?

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gyártmányú alkatrészeket használ egy kormánymű felújítással foglalkozó cég. A legjobb, ha gyári vagy legalább azzal megegyező színvonalú komponensek jönnek csak szóba.

Ha ugyanis rögtön ilyenek kerülnek felhasználásra, akkor biztos, hogy az elvégzett munka eredménye tartós lesz. Érdemes rákérdezni, hogy ellenőrzik-e az axiális gömbfejeket, valamint hogy a felújítás ára tartalmazza-e a porvédő harangok cseréjét is. Utóbbi egy meglehetősen csekély anyagköltséggel és munkaidővel járó feladat, mégis nagy a jelentősége a jövőbeli meghibásodások elkerülése szempontjából.

Ezek a végső lépések

A kormánymű felújítás utolsó fázisában már csak ellenőriznie kell a szakembereknek azt, hogy a mechanikus alkatrészek akadálymentesen futnak-e. Meg kell bizonyosodniuk arról, hogy optimális legyen a fogasléc hézaga, továbbá arról is, hogy minden tekintetben rendeltetésszerűen üzemeljen a kormánymű.

Mindezek tesztelésére rendszerint próbapadon kerül sor, ahol maximális mértékben megvizsgálható, hogy biztonságosan fog-e tudni futni az autó az adott kormányművel. Ezek a teendők a valódi szakemberek számára rutinfeladatoknak számítanak, ami annak köszönhető, hogy az évek során rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek, és természetesen az eszközparkjuk is megvan minden teendő precíz elvégzéséhez.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán Viktor Putyinnál - erre figyel Európa
Orbán Viktor Putyinnál - erre figyel Európa
Az ukrajnai konfliktus megoldásának lehetséges módjairól beszélnek.
Hirdetés
Hirdetés
Debrecenben a nők viszik a prímet. Le a kalappal!
Debrecenben a nők viszik a prímet. Le a kalappal!
A Debreceni Sportiskola négy kiválóságáért szurkolhatunk az olimpián.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Megnyitott Debrecen legújabb tető- és szigetelés-szakkereskedése
Nyílt nappal egybekötött átadót tartottak az Adorján Trade Határ út 3. szám alatti központjában.
Ha nem lépnek az üzemanyag-kereskedők, akkor beavatkozik a kormány
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan és igazságtalan a helyzet.
Új, víztermelő kút fúrására készülnek Létavértesen
Lépni kell, hogy el ne lehetetlenüljön a a város ivóvízellátása.
Hirdetés
Hirdetés