Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Parkolók, biciklitárolók, fásítás – megvan a kivitelező Berettyóújfaluban

Cívishír | 2024. 07. 05. | 16:45:11
Uniós fejlesztés a még élhetőbb város érdekében.
Parkolók, biciklitárolók, fásítás – megvan a kivitelező Berettyóújfaluban
Megszépül a művelődési ház mögötti parkoló (Fotó: Google)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nettó 160 millió forintért a Berettyó-Útép Kft.-t bízza meg a berettyóújfalui önkormányzat azzal a munkával, amely keretében új parkolók, kerékpártárolók és zöldfelületek létesülnek a város három pontján. 

Az önkormányzat az uniós fejlesztéseket magában foglaló TOP PLUSZ programban sikerrel pályázott egy bruttó 550 millió forintos, a település élhetőségét javító „csomagra”. Ez főként helyi parkok, játszóterek megújítását, új parkolók kialakítását célozza. Mint a legutóbbi, június 27-i képviselő-testületi ülésen elhangzott, a projektet kettéválasztották, s a parkolók építésére kiírt közbeszerzési eljárás már le is zajlott.

A legjobb ajánlatokat a Berettyó-Útép Kft. tette, így a helyi cég a közeljövőben hozzá is kezdhet a vállaltak megvalósításához. A Bajcsy-Zsilinszky utcán – a Nadányi Zoltán Művelődési Ház melletti beépítetlen területen – 42 térkövezett parkolót kell megépíteni 136 méternyi aszfaltúttal, közvilágításal, vízelvezetéssel, öt darab, összesen 20 kerékpár tárolására alkalmas eszköz kialakításával. A projekt része egy később kiépítendő elektromos autótöltő alapjainak, valamint 108 négyzetméternyi zöldfelületnek a létrehozása 8 fával, 212 cserjével.

A második célterület a városháza mögött található, ahol 12 térkövezett parkoló és 37 méternyi út megépítése a feladat. Négy fedett kerékpártároló, valamennyi zöldfelület és 10 dézsás fa szintén a feladat része.

A Dózsa György utca elején, az áruháznál az aszfaltburkolatú területet alakítanák át térkövezettre. Hét hulladékgyűjtőt, 11 padot, kerékpártárolókat (összesen 50 járműnek), valamint 5 parkolásgátlót helyeznének el 25 dézsás fával, majdnem 100 cserjével, dísznövényekkel.

A városfejlesztési beruházásnak a másik, a parkokat, játszótereket érintő „ágán” szintén haladnak, a képviselő-testület várhatóan még a nyáron döntéseket hoz a megvalósítás érdekében.

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Debrecenben a nők viszik a prímet. Le a kalappal!
Debrecenben a nők viszik a prímet. Le a kalappal!
A Debreceni Sportiskola négy kiválóságáért szurkolhatunk az olimpián.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Megnyitott Debrecen legújabb tető és szigetelés szakkereskedése
Nyílt nappal egybekötött átadót tartottak az Adorján Trade Határ út 3. szám alatti központjában.
Ha nem lépnek az üzemanyag-kereskedők, akkor beavatkozik a kormány
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan és igazságtalan a helyzet.
Új, víztermelő kút fúrására készülnek Létavértesen
Lépni kell, hogy el ne lehetetlenüljön a a város ivóvízellátása.
Hirdetés
Hirdetés