Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vízipisztolycsatára fel! – Berettyóújfaluban is

civishir.hu | 2024. 07. 04. | 16:05:10
Az ország legújabb gyógyfürdője is csatlakozott a rekordkísérlethez.
Vízipisztolycsatára fel! – Berettyóújfaluban is
Közös rekordkísérletre várják a látogatókat (Fotó: Facebook/Bihar Termálliget Gyógy- és Strandfürdő)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Izgalmas, változatos programokkal készült az idei nyári szezonra a Magyar Fürdőszövetség, amelynek kezdeményezéséhez az ország számos strandfürdője, így a berettyóújfalui is csatlakozott. Június 6-án, szombaton csaknem 40 helyszínen rendezik meg a tavaly nagy sikerrel debütált országos vízipisztolycsatát. 

Zámbori Péter a Magyar Fürdőszövetség alelnöke, a berettyóújfalui Bihar Termálliget Gyógy- és Strandfürdő ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta: az akció egyben rekordkísérlet is, hiszen július 6-án 14 órától 15 percen keresztül valamennyi helyszínen vízipisztolycsatákat folytatnak a fürdők vendégei. A résztvevők és a helyszínek száma egyaránt a rekordkísérlet része, amelyet a Magyar Rekord Egyesület internetes alkalmazáson keresztül, elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal összekötve koordinál és hitelesít majd. 

A közös élményszerzés, a strandolás népszerűsítése egyébként már korábban elkezdődött. A Magyar Fürdőszövetség első idei akciója a "Suli a strandon" elnevezésű program volt, amely a meghosszabbított idei tanév utolsó hetében szólította meg a diákokat, az iskolákat – emlékeztetett Zámbori Péter, aki közölte: a kezdeményezés Berettyóújfaluban is népszerű volt, osztályok, sőt volt, hogy egy egész iskola is kihasználta a nem mindennapi lehetőséget, és az osztálytermek helyett  a Bihar Termálliget Gyógy- és Strandfürdőt választották. 

Zámbori Péter felhívta a figyelmet arra, hogy idén sem marad el a közkedvelt Strandok Éjszakája, amelyet július 27-én rendeznek, és amelyhez a Bihar Termálliget Gyógy- és Strandfürdő is csatlakozott. A helyszíneken színes programokkal várják a fürdőzőket, Berettyóújfaluban este nyolctól hajnali két óráig tart majd a buli, és többek között DJ. Papp Dániel gondoskodik a fergeteges hangulatról. 

A Bihar Termálliget Gyógy- és Strandfürdő látogatottsága az év első hat hónapjában a tavalyi esztendő hasonló időszakához képest kétszeresére nőtt 

– tudtuk meg Zámbori Pétertől. Ennek egyik oka, fűzte hozzá, hogy a korábbi fürdőfejlesztésnek köszönhetően megnyitott a belső részleg is, ami szintén népszerű a látogatók körében. Ugyancsak ettől az évtől működik a kemping is. Az ügyvezető a jövőt illetően optimista, amit a többi között az is alátámaszt, hogy a komplexum megszerezte a gyógyfürdő minősítést, így Magyarország legújabb gyógyfürdője jelenleg a berettyóújfalui. 

A szakember hozzátette: bizakodásra ad okot az is, hogy kezdik megközelíteni a koronavírus-járvány előtti, 2019-es vendégszámot, ami turisztikai csúcséven számít, így a szektorban dolgozók ahhoz az esztendőhöz viszonyítják az adatokat. – Bízunk benne, hogy hamarosan Berettyóújfalu is ott lesz azok között a települések között, amelyeket turisztikai szempontból számon tartanak – fogalmazott Zámbori Péter.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Sötét ruhában stoppolt Hajdúhadháznál – elütötték
Sötét ruhában stoppolt Hajdúhadháznál – elütötték
Súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Új, víztermelő kút fúrására készülnek Létavértesen
Lépni kell, hogy el ne lehetetlenüljön a a város ivóvízellátása.
A GVH-nak kétségei támadtak afelől, hogy a Lidl az alacsony árak bajnoka
Versenyfelügyeleti eljárás alá vonták a céget.
Úgy tűnik, a debreceni BMW-gyár mellett építenék meg a közlekedési múzeumot
A 14 ezer négyzetméteres létesítmény környezetében helyet kapna egy 15 ezer négyzetméteres tesztpálya is.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Élet a vadonban? Munka az erdőben?!
Élet a vadonban? Munka az erdőben?!
Egyre nagyobb az igény a munkaerőre.
Több száz hajdúsági diák építi karrierjét LEGO-val
Több száz hajdúsági diák építi karrierjét LEGO-val
A FIRST LEGO League iskolai programban résztvevő több mint 400 gyereknek nemcsak a robotprogramozó és -építő tudása, de a problémamegoldó és csapatmunka képességeik is jelentősen fejlődtek.
A Richter alapítványának százmilliós támogatásából Hajdú-Biharba is jutott
A Richter alapítványának százmilliós támogatásából Hajdú-Biharba is jutott
A természettudományos oktatási infrastruktúrát fejleszthetik.