Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Máté Csaba megtartotta a székfoglalóját Debrecenben

| 2024. 09. 03. | 13:45:21
A DVSC új vezetőedzője érzi a felelősséget.
Máté Csaba megtartotta a székfoglalóját Debrecenben
Máté Csaba (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Makray Balázs, a DVSC ügyvezetője és Máté Csaba, a DVSC új vezetőedzője fogadta az újságírókat szeptember 3-án, kedden a Nagyerdei Stadion sajtóközpontjában.

Előbbi az edzőváltás kapcsán elmondta, mi vezetett idáig. Bár az elmúlt két év a DVSC életében sikeres korszaknak tekinthető – a DVSC edzői örökrangistáján Blagojevic a legjobb külföldi –, a két év hosszú idő, és úgy érezte a klubvezetés, hogy valami már nem működik. Ekkor mérlegelni kellett a helyzetet, s miután a klub szempontjai az elsők a vezetés számára, a váltás mellett döntöttek.

Makray kiemelte, hogy nem konkrétan az Újpest elleni fiaskó okozta az edzőváltást, hanem az a tendencia, ami kirajzolódni látszott, vagyis a felefelé ívelő pálya megszakadt, és a csapat – mondhatni – lejtmenetbe került. Ennek pedig az Újpest elleni bajnoki előtt is volt már jele.

„Meggyőződésünk, a DVSC-nek a helye továbbra is a magyar bajnokság élmezőnyében van, ezért úgy gondoltuk, olyan edzőre van szükségünk, aki képes a Lokit a nemzetközi porondra vezetni. Máté Csaba volt az első a listán, aki nagy örömünkre igent mondott, noha más komoly ajánlatai is voltak. Tudja, mit vállalt, nevezetesen azt, hogy nem egyszerű a DVSC edzőjének lenni, de mi tudjuk, hogy alkalmas a céljaink elérésére”

 – jegyezte meg az ügyvezető.

Makray Balázs (Fotó: Cívishír)

Elhangzott, Blagojevic menesztése után gyorsan történt minden, és amikor befutott a debreceni ajánlat, Máté Csaba külföldre készült pályaedzőnek, már a repülőjegye is a zsebében volt. A DVSC kispadjáért azonban lemondott a külföldi munkavállalásról.

„Debrecenben tradíció a saját nevelésű játékosok szerepeltetése, ez továbbra is cél, de ugyanolyan fontos az eredményesség is, a nemzetközi porondot célozzuk meg mindkét fronton, a Magyar Kupában és a bajnokságban is.

–  beszélt a vállalásáról a Loki új vezeteőedzője, aki bemutatta a stábját is. Blagojeviccsel együtt ugyanis a három szerb pályaedző is távozott Debrecenből.

„Tisztában vagyunk, hogy Debrecent büszke lokálpatrióták lakják, ezt tiszteletben tartva érkezünk meg a stábommal. Az egyik segítőm Éger László lesz, akit aligha kell bemutatni a DVSC-szurkolóknak, a másik segítőm a fiam, Máté Roland, akivel együtt dolgoztunk a Ferencvárosnál, és már régóta az FTC utánpótlásában dolgozik, minden képesítése megvan, nyelveket beszél”

 – mutatta be az újonnan érkezőket Máté Csaba. Hozzátette: Dombi Tibor DVSC-s legendára és Balogh János kapusedzőre egyaránt számít, mindkettőjüket jól ismeri, és tudja, milyen nagy hatással vannak a debreceni szurkolókra, a stáb pedig Palla Zsolt erőnléti edzővel teljes – újságolta az Loki új vezetőedzője.

„A Loki múltja komoly felelősséggel ruházza fel minden edzőt, itt a közönség azt várja el, hogy a csapat támadószellemű futballt játsszon, nekünk is ennek kell megfelelni”

 – válaszolta arra a kérdésre, hogy milyen játékstílust preferál.

„Miért éppen Debrecen? Éreztem, hogy engem szeretnének, és ha egy edző érzi a bizalmat, akkor jó munkára lehet képes”

– mondta arra felvetésre, hogy miért a piros-fehéreket választotta a külföldi munka helyett.

Máté Csaba (Fotó: Cívishír)

Máté Csaba tíz mérkőzés erejéig vezette sikeresen a Ferencvárost, aztán mégsem maradhatott a zöldek vezetőedzői posztján. Úgy fogalmazott, hogy akkor azt csalódottan élte meg, de a múltat lezárta, most pedig a debreceni munkára összpontosít minden idegszálával.

Máté Csaba első bevetése Békéscsabán lesz, ahol kupamérkőzést vív a DVSC, majd a Nyíregyháza elleni idegenbeli bajnoki vár rá és a csapatára. A lehetőség tehát rögtön adott a bizonyításra!

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Duplájára emeli az előfizetési díjat a Prime
Duplájára emeli az előfizetési díjat a Prime
Igaz, eddig a legolcsóbb volt...
Hirdetés
Hirdetés
Fel is út, le is út! – közölték Varga Kevinnel a Sepsinél
Fel is út, le is út! – közölték Varga Kevinnel a Sepsinél
A volt debreceni középpályás vétett a klub szabályzata ellen.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Termelői piacot építenének Hajdúhadházon
Egy fedett-nyitott helyet hoznának létre.
Műtőt alakít ki Debrecenben a hajdúböszörményi cég
Kihirdették a közbeszerzés nyertesét.
Nem elég, hogy drágul a temetés, de be is telik a debreceni köztemető
Alakul az új belvárosi szórakozóhely, távozik Hajnal János, Tiencsin kisöccsei lehetünk.
Bárki kérdezhetett az akkumulátorgyárról a debreceni közgyűlésen
Megtévesztő iszaptűz, leszállási vonalak, létesítményi tűzoltóságok.
Támogatott tartalom
Korszerűsítik a hajdúszoboszlói Lurkó Óvodát
Korszerűsítik a hajdúszoboszlói Lurkó Óvodát
Egy részét elbontják, a megmaradót felújítják.
Újdonságokkal készül a Gulyás Tüzép
Újdonságokkal készül a Gulyás Tüzép
Élen a burkolatokban és szaniterekben.
Szent István-nap: a Road Movie Live-on mindenki megtalálhatja a kedvencét
Szent István-nap: a Road Movie Live-on mindenki megtalálhatja a kedvencét
Bagossy Brothers Company, Curtis, Honeybeast, Zséda.