Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kósa Lajos kiment a terepre Nyugat-Debrecenben

| 2022. 07. 15. | 16:23:00
A képviselő megnézte, hogy halad a munka.
Kósa Lajos kiment a terepre Nyugat-Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceni Nagysándor-telep területén, a Kishegyesi úton zajló beruházást tekintette meg a körzet országgyűlési képviselője, Kósa Lajos és önkormányzati képviselője, Széles Diána, Debrecen alpolgármestere - közölte a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

A közleményben Kósa Lajost idézik, aki a helyszínen elmondta, valószínűleg ez a legnagyobb értékű beruházás ezen a környéken, mert önmagában a Kishegyesi út kapacitásbővítő felújításának és a kerékpárút építésének költsége bruttó 1,9 milliárd forint.

Jelenleg sok minden készül itt: a Kishegyesi út kétszer kétsávosítása a Pósa utcától a Határ útig, a Pósa utcai kereszteződés átépítése, jelzőlámpás csomópontok kialakítása, kerékpárút építése. Az elmúlt években pedig a csapadékvíz-elvezető hálózat fejlesztése, utcák aszfaltozása volt a legnagyobb volumenű munka ebben a városrészben. Mindez összességében mintegy 2,7 milliárd forint értékű fejlesztést jelent.

Kósa Lajos a Kishegyesi úton zajló munkákkal kapcsolatban nagy türelmet kért az ott lakóktól és az arra járóktól, mivel jelenleg is viszonylag nehéz itt közlekedni, s a kivitelezés még fél évig tart. A Pósa utcai csomópont talán a legproblémásabb. Itt sajnos körforgalom nem fért el, de a szakemberek szerint az itt kialakítandó lámpás csomópont is legalább annyira jó lesz. A képviselő azt javasolta, hogy aki a Nagysándor-telep szomszédságában lévő bevásárlóövezetet vagy az autópályát kívánja megközelíteni, az ne ebből az irányból, hanem inkább a Balmazújvárosi út felől tegye. Mint kiemelte, a mostani kellemetlenségek után, a beruházás elkészültével nagyon jók lesznek a közlekedési feltételek a Kishegyesi úton.   

Széles Diána a Nagysándor-telep utcáinak csapadékvíz-elvezetési fejlesztésének fontosságát emelte ki. Ez a munka két ütemben zajlott. Az első keretében 20 utcában valósult meg a beruházás, majd a második ütem keretében nemrég a Császár Péter és a Tegez utcákon is kiépült a hálózat. A két ütem összköltsége meghaladta a bruttó 700 millió forintot. Széles Diána azt is elmondta, hogy nemrég a Furulya utca kapott új aszfaltburkolatot, s hamarosan elkezdődik a  Szent Mihály és a Balásházy utcák aszfaltozása is, s ezzel még minőségibb életkörülményeknek örülhetnek majd az itt lakók. Külön is hangsúlyozta a kerékpárút építésének fontosságát, amelynek fejlesztése a Vág utca és a Határ út közötti szakaszon zajlik, s nem csak a Határ úti ipari park megközelítését, hanem a Nagysándor-telep és a Fészek-lakópark lakóinak biztonságosabb közlekedését is szolgálja.

Kósa Lajos ehhez azt tette hozzá, hogy az említett kerékpárút-szakasz megépülésével – a korábbi fokozatos fejlesztéseknek is köszönhetően – Debrecen belvárosából végig kerékpárúton lehet majd eljutni a Határ úti ipari parkig. 

[Beillesztett cikk: Elkészült Debrecen legnagyobb közlekedési csomópontja]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hun utcai felújítás: a lakók már nagyon várják a végét
Hun utcai felújítás: a lakók már nagyon várják a végét
Szeptember közepére fejeződhet be a teljes korszerűsítés.
Hirdetés
Hirdetés
Örmény támadó érkezett a Lokihoz
Örmény támadó érkezett a Lokihoz
Egyelőre kölcsönben van Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Üzemanyagárak: a kiskereskedők helyett a MOL-t és a kormányt fenyegessék!
Egy hónap alatt tízszer emelkedtek az üzemanyagárak – üzent a Mi Hazánk.
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Az Aquaticum Debrecen Kft. ajánlatkérése.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Fan-coil berendezések beszerelését kellene elvégezni.
Fokozott ellenőrzést tart a NAV Hajdú-Biharban
A dohánylevelek betakarítása adja az apropót.
Biztosítás: néhány társaság uralhatja a rollerpiacot
Magyarországon körülbelül 30-40 ezer elektromos rollert érinthet a biztosítási kötelezettség.
Hirdetés
Hirdetés