Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kínaiaké a Debrecen melletti pihenőközpont

| 2023. 03. 07. | 10:08:00
Elkelt a Víg-Kend Major.
Kínaiaké a Debrecen melletti pihenőközpont
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint tíz éve már, hogy bezárt az egykor közkedvelt pihenőközpont, a Víg-Kend Major, amely számos nagy sikerű rendezvény, nyári tábor helyszíne volt. Hogy lesznek-e ott még hasonló események, azt egyelőre nem lehet tudni. A 6,2 hektáros területet, rajta a központi épülettel, ahol étterem is működött, 2011 augusztusában bírósági árverésen vásárolta meg a budapesti az INNOVA-INVEST Pénzügyi Zrt. A tulajdonosváltásra akkor azért került sor, mert a központot korábban üzemeltető céggel szemben az adóhivatal tartozások miatt felszámolási eljárást kezdeményezett. A Víg-Kend Major az új tulajdonos megjelenésével egy időben végleg be is zárt. Az INNOVA-INVEST Zrt. nem titkolt célja volt, hogy továbbértékesíti az ingatlant: két évvel ezelőtt 363 millió forintért hirdették a 62 ezer négyzetméteres parkot és a hozzá tartozó épületeket.

Vadregényes környezet, tiszta levegő, nyugalom. Minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz, pihenéshez, feltöltődéshez

– írták a hirdetésben.

Azt, hogy végül mennyiért kelt el, nem lehet tudni, az viszont biztos, hogy 2022 nyarán új tulajdonosa lett a pihenőközpontnak, miután, a tulajdoni lap adatai szerint, egy szintén fővárosi cégnek, a D. Duna Laien Kft.-nek értékesítették az ingatlant. A tulajdonjogot tavaly júliusban jegyezték be a földhivatalnál. Az INNOVA-INVEST Zrt. illetékese magát az adásvétel tényét érdeklődésünkre megerősítette, ennél többet azonban nem árult el az ügylet részleteiről.

De kik is az új tulajdonosok?

Az Opten céginformációs adatbázis szerint a D. Duna Laien Kft-t 2022-ben három, budapesti lakhellyel rendelkező kínai alapította, mindhárman ügyvezetők a vállalkozásban. A cég jegyzett tőkéje 39 millió forint. A D. Duna Laien Kft. összesen 34 tevékenységi kört vett fel, fő tevékenysége a lakó- és nem lakóépület építése. Szerettük volna megtudni, hogy mi a céljuk az egykori pihenőközponttal, milyen terveik vannak a terület hasznosítására. Kérdéseinket elküldtük a cég e-mail címére, ha válaszolnak, arról is beszámolunk majd. Ottjártunkkor a korábbiakhoz képest annyi változást tapasztaltunk, hogy a területet a kíváncsi szemek elől a kerítésre feszített zöld hálóval takarták el. Néhány munkás az egyik épületből rég otthagyott bútorokat, lomokat pakolt ki. Mint mondták, azt a feladatot kapták, hogy rendet tegyenek, kitakarítsanak, arról viszont fogalmuk sincs, hogy az új tulajdonosok mire használják majd a Víg-Kend Majort.

Takács Tibor

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.