Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Isten országa a Tócóskertben

| 2022. 12. 03. | 15:08:00
Görögkatolikus templomot szenteltek, Szocska A. Ábel tanulságos történetével.
Isten országa a Tócóskertben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felszentelték a Debrecen-Tócóskerti Szentháromság elnevezésű görökatolikus templomot december 3-án a Holló László sétány mellett.

Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök (képünkön) beszédében többször megismételte: „Isten országa köztetek van”, ez a mondat pedig a templom jelentőségét is összefoglalja. – Azzal, hogy Krisztus meghirdette Isten országát, amely köztünk  van, mondhatni, a szívünkben van, feladatot is ránk bízott: annak hordozását és továbbadásának szükségességét. Tudni kell, mi az, ami igazán fontos az életünkben. Olyan sokat várunk, olyan sok mindenre helyezünk hangsúlyt… Debrecen az egyik legjobban fejlődő város, itt történt az utóbbi években a legtöbb beruházás, de vajon hányan járnak templomba, mennyien veszik komolyan az örömhírt, hogy Isten országa köztünk van? Mit jelent számukra a karácsony ünnepe, amelyre készülünk? Vajon ezen az örömhíren van a tényleges hangsúly? – fogalmazott a megyéspüspök, hozzátéve, sokszor elmegyünk egy-egy ünnep mellett, miként e templom mellett is megtörténik ez.

– Nem olyan rég, egy hideg, januári napon egy ember hegedülni kezdett egy metróállomás kijáratánál. Az arra járók hallhatták, hogy a hangszeren egy mester játszik. Háromnegyed órán át hegedült ez az ember, de mindösszesen huszonheten dobtak a persenyébe pénzt, összesen harminckét dollárt. Az is kiderült, hogy nem többen, mint heten álltak meg egy percnél tovább hallgatni a muzsikát. Ha az elhaladók tudták volna azt, hogy ki játszik a hegedűn, és mit ad elő, megálltak volna jobban odafigyelni rá? – osztott meg egy valóságos történetet Szocska A. Ábel templomi hallgatóságával.

A zenész nem volt más, mint a Grammy-díjas Joshula Bell, aki Bach legnehezebb, legszebb darabjait adta elő egy 18. századi Stradivari-hegedűn. Három nappal korábban pedig egy bostoni hangversenyteremben játszott telt ház előtt, ahol a legolcsóbb jegyek is száz dollárba kerültek. Joshula Bell ugyanazzal a lelkesedéssel, odaaadással hegedült akkor és a metróállomáson is; Isten országa köztetek van… hányszor megyünk el mellette figyelmetlenül? – szólt a megyéspüspök.

A 380 milliós beruházással elkészült – Fiers Márton és Lovas Katalin által tervezett – templom alapkövét 2020 közepén rakták le. A mostani felszentelésben Szocska A. Ábel mellett részt vett Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi főegyházmegye érsek-metropolitája és Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök. A népes hallgatóságban jelen volt Papp László, Debrecen polgármestere és Pósán László országgyűlési képviselő.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bondár Anna a nyitókörben kiesett Nagyszombatban
Bondár Anna a nyitókörben kiesett Nagyszombatban
A szoboszlói teniszezőnek most nem volt szerencséje.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Napelemes pályázat: hamarosan indulnak a kifizetések
Rendkívül népszerű volt a kezdeményezés.
Így terveznek Hajdúböszörményben
Milliárdos kerékpárút-fejlesztések szerepelnek az idei büdzsében.
Elfogadták az azonnali fizetésről szóló rendeletet
Ez egy lehetőség, teljesítése nem automatikus.
A hitelbiztosítéki záradékkal terhelt lakásbiztosítás is újraköthető
Érdemes összehasonlítani a meglévő szerződést az új ajánlatokkal.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés