Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdag ember vezeti Debrecent. Papp László vagyonnyilatkozata!

| 2019. 01. 23. | 19:09:00
A legvagyonosabb polgármesterek közé tartozik, de legalább tudjuk, honnan van a pénz.
Gazdag ember vezeti Debrecent. Papp László vagyonnyilatkozata!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen polgármestere, Papp László az Átlatszó.hu adatigénylésének megfelelve tette közzé vagyonnyilatkozatát. A tavaly leadott, 2017-es esztendőre vonatkozó adatok alapján megállapítható, hogy gazdag ember áll a cívisváros élén, tehát számos irigye lehet a politikán túli életben is.

Ingatlanok és luxustárgyak a Papp-vagyonban

 A debreceni polgármester értékes bútorokról, 1550 kötetes könyvtárról, értékes karóráról (Omega De Ville), no meg több ingatlanról, lakásról, társasházról, továbbá az 530-as BMW-jéről is nyilatkozott. Utóbbi azért is különleges, mert a debreceni elöljáró mellett csak a békéscsabai városvezető, a független Szarvas Péter vallott be nagyobb értékű autót, szintén egy BMW-t. A megyei jogú városok polgármestereire egyébként a szegényes autópark jellemző, általában sokéves „népautókkal”, Suzukikkal, Volkswagenekkel hasítanak a polgik, legalábbis papíron.

A tévé, az más!

Papp László még azt is bevallotta, hogy van egy Samsung márkájú óriástévéje, egy 165 cm képátmérőjű készüléke. Sportszerető embernek a „meccsnéző” televízió alapvető szükséglet, tehát ezt nem soroljuk a luxuscikkek közé.

Adósság, bankszámla, részvények

Érdekes módon Debrecen első embere a nagyvárosi polgármesteri klubban a legnagyobb adósok listáján dobogós: itt az első Porga Gyula (Fidesz, Veszprém): 20,6 milliós adóssággal, a második Márki-Zay Péter (független, Hódmezővásárhely) 15,5 millióval, a harmadik pedig a Papp László  13,7 millió forint tartozással. Ugyanakkor Pappéknál nem kell meghúzni a nadrágszíjat, hiszen a családfőnek a tartozása mellett közel 30 millió forintos pénzintézeti számlakövetelése is van, és ez még nem minden!

A vagyonnyilatkozati adatok alapján megállapítható, hogy Papp László előszeretettel fektet be értékpapírokba. Kétféle, nagyértékű biztosítás mellett Mol- és M-Telekom-részvényeket vásárolt a jó hozam reményében.

Miből telik Omegára!

A polgármesternek a bruttó fizetése 997 200 forint, mellé 149 500 forint költségtérítést kap, amit törvény szabályoz, továbbá ingatlan bérbeadásából is befolyik még 150 ezer forint havonta. Szép summa, de a nagy jólét és a vagyon forrásához még kevés. Mindenki tudja azonban a városban – és e vagyonnyilatkozat révén most már az országban is –, hogy Papp Lászlónak a feleségével közös, menő ügyvédi irodája van. Polgármestersége alatt ebben a munkáját szünetelteti, a céget a szintén ügyvéd felesége irányítja.

Az egyik leggazdagabb

Az Átlátszó végkövetkeztetése szerint Papp László a legvagyonosabb polgármesterek közé tartozik, de neki ismert a vagyon forrása, nem úgy, mint például az érdi kollégája esetében. Az 1990 óta főállású politikusként ténykedő T. Mészáros András a vagyonnyilatkozatában semmilyen gazdasági érdekeltséget nem tüntetett fel, így nem világos, hogy mik a forrásai a mára jelentősre duzzadt vagyonnak.

A jelentős ingatlanvagyon okán a nyíregyházi Kovács Ferencnek sem kell szorongania az elkövetkező években, ahogy a békéscsabai Szarvas Péter a kiterjedt részvényportfolióval szintén bizakodva nézhet a jövőbe. A legszegényebb nagyvárosi polgármester minden bizonnyal a hódmezővásárhelyi Márky-Zay Péter, akiknek a polgármesteri bérén kívül semmilyen más bevételi forrása nincs, ráadásul hét gyerekről kell gondoskodnia.

[Beillesztett cikk: Ki legyen Papp László kihívója Debrecenben?]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Változékony időt hoz az utolsó áprilisi hét
Változékony időt hoz az utolsó áprilisi hét
Szél, eső, időnként napsütés is várható.
Hirdetés
Hirdetés
Otthon kapott ki a kis Loki
Otthon kapott ki a kis Loki
Újpesti siker született az NB III-ban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés