Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elfogás: pornófilmes producer volt a gyógyszerhamisító ügyfele

police.hu | 2024. 06. 12. | 08:23:34
A gyógyszerész és a felesége is belebukott. +Videó
Elfogás: pornófilmes producer volt a gyógyszerhamisító ügyfele
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még tavaly ősszel rendelt el nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Transzatlanti Műveleti Osztálya egy gyógyszerhamisítási ügyben. Az Nemzeti Védelmi Szolgálat nyomozóinak ugyanis látókörébe került egy 60 éves budapesti gyógyszerész, aki házilag állított elő (hazai forgalomból kivont) potencianövelő szert, valamint a tulajdonában lévő gyógyszertárban vényköteles gyógyszereket árusított – felárral – az előírt orvosi vénnyel nem rendelkező vásárlók részére.

Az elmúlt hónapok alatt beszereztek minden olyan bizonyítékot, mely alátámasztotta a patikus titkos tevékenységét, és felderítették azokat, akik az illegális tevékenységben még részt vettek. Kiderült, hogy a gyógyszerésznek több olyan visszatérő vevője van, akiknek a különböző gyógyászati készítményeket vény nélkül és emelt áron értékesíti. Ezeket a termékeket a patika készletéből eleinte selejtezésre szánva vette ki, majd később a gyógyszertár leltárkészletébe nem vezette fel, hanem külön leltárjegyzéket készített róluk.

Ezen felül egy 39 éves budapesti ismerősének, aki felnőttfilmek gyártásával foglalkozik, készített olyan potencianövelő szereket, amiknek forgalmazását hazánkban megtiltották. Az oldatok csomagolása és címkézése nagyban hasonlított az eredetihez. A producer a termékeket a filmjeiben szereplő színészeknek értékesítette tovább.

Az illegális gyógyszerkereskedelemben részt vett a patikus felesége és két alkalmazottja is. A gyógyszerész neje volt, hogy maga egyeztette a vevőkkel a vényköteles termékek kiadását, és ismerősüknek a potencianövelő csomagolását és kiszállítását is. A két női gyógyszerész asszisztens főnökük utasítására végezte a szabálytalan gyógyszerkiadásokat, bár ebből hasznuk nem származott, csak az üzletvezetőnek.

Az elkövetők elfogására összehangolt akciót szerveztek a nyomozók, ügyészek és a szakhatóság bevonásával. Június 5-én hajnalban 11 helyszínen zajlottak elfogások és kutatások. 

Négy férfit és két nőt fogtak el: a 60 éves gyógyszerészt, a 39 éves producert, a patikus feleségét és két alkalmazottját, valamint négy vevőt. 

Lakásaikban és a gyógyszertárban kutatást hajtottak végre a rendőrök, és számos bizonyítékot lefoglaltak, mint ahogy vagyonvisszaszerzés érdekében több mint 10 millió forintot és valutát, egy luxusgépkocsit, valamint egy Belize-ben kiállított értékpapírt is. Így összesen több mint 100 millió forintnak megfelelő vagyont vontak el.

A kilenc fő mindegyikét gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd a 60 és a 39 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A házaspárnak gyógyszerhamisítás, vesztegetés és teljesítményfokozó szerrel való visszaélés, míg a többieknek vesztegetés miatt kell felelniük.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hova, hova? Hajdúszoboszlóra? Debrecenbe?
Friss elemzést tett közzé a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Tervezhetik a józsai tehermentesítő utat
A Kastély utca térségében csatlakozna a 35-ös főúthoz.
Érdemes munkahelyet váltanod? 7 tényező, ami segíthet a döntésben
Számos oka lehet annak, ha te is szeretnél munkahelyet váltani.
Visszanyitják a repülőteret Debrecenben
Újraindul a légiközlekedés.
A Campus köszöni, jobban van, mint valaha
Azahriah, Rita Ora és a fesztiválcsinálók ötcsillagos bulival lepnék meg Debrecent.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Korlátozzák a parkolást a Nagyerdőn
Korlátozzák a parkolást a Nagyerdőn
A debreceni fesztivál ideje alatt több útszakaszt is lezárnak.
Szemmel „vadásztak” a gyerekek a Polgár melletti erdőben
Szemmel „vadásztak” a gyerekek a Polgár melletti erdőben
Az egynapos eseményen vadászkultúrából és természetismeretből kaptak hasznos tudást.
Huszonnyolc adatgyűjtőt venne a DKV
Huszonnyolc adatgyűjtőt venne a DKV
Adatgyűjtő készülékekre írtak ki pályázatot.