Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen Drive – bemutatja új arcát a város

| 2023. 05. 19 | 16:29:00
Létrejön a járműipar átfogó nagy bemutatója.
Debrecen Drive – bemutatja új arcát a város
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden, ami gurul szlogennel rendezi meg május utolsó hétvégéjén, 26-28. között a Nagyerdőn a Debrecen Drive elnevezésű járműipari fesztivált, amelynek sajtótájékoztatóját május 19-én a Fórum bevásárlóközpontban tartotta a rendező, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. A tájékoztatón ott voltak a Debrecen Drive támogatói is.

Átány Ajton a Fórum első embere házigazdaként köszöntötte a résztvevőket, egyúttal felhívta a figyelmet a bevásárlóközpont mínusz egyedik szintjén berendezett Minidrive kiállításra.

– A Debrecen Drive a város fejlődéséhez és jelenéhez kapcsolódik. A drive gondolata a campus nonprofit társaság vezetőiben akkor fogalmazódott meg, amikor Debrecenben elindult a járműipar irányába

– ezt már Papp László, Debrecen polgármestere mondta, majd azzal folytatta, hogy a 2018. esztendő a mérföldkő, akkor érkezett a BMW, és ehhez egy rendezvénnyel szeretett volna csatlakozni a város. A Campus vezetése javasolta, jöjjön létre Debrecenben a járműipar átfogó nagy bemutatója, amely a fenntarthatóságra és a balesetmentességre is fókuszál. Ezek jegyében most is tartanak majd konferenciát. Papp László elmondta azt is, hogy városa a technológiai váltás idején kapcsolódik be a járműiparba, Debrecen egy új korszakot testesít meg, itt tisztán elektromos járművek gyártása történik majd. A Debrecen Drive missziója, hogy felvillantsa, mit is tartogat a jövő a járműiparban.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja kifejtette, Debrecen járműiparához, azon keresztül a Debrecen Drive-hoz több szálon is kapcsolódik az egyetem. Például azzal, hogy hamarosan elkezdődik a járműlabor építése, képzések vannak, fejlesztések történnek az iparág érdekében, és még rengeteg ötletük van.

– Hat éve vetődött fel a drive gondolata, és nem sokat kellett dilemmáznunk azon, hogy szükség van-e Debrecen programjában egy ilyen új irányra. Az ötödik drive következne, de a Covid miatt ez a harmadik lesz, és már olyan sikere, híre van, hogy más városban, sőt az országhatáron túl is felvetődött ilyen rendezvény megszervezése.

Szabó Péter, az FAG ügyvezetője a Scheaffler minidrivra hívta fel a figyelmet, amely gyorsulási és ügyességi verseny a gyerekeknek. Ez már az egyik legnépszerűbb programja a fdrive-nak. Tóth Csaba Trans-speed fuvarozási igazgatója hangsúlyozta, mint Debrecenből induló vállalatnak, fontos a drive támogatása, ebben az évben a cég a családi napját is a jeles eseményen tartja. Felhívta a figyelmet a két kategóriában meghirdetett targoncaversenyre, amelynek fődíja 100-100 ezer forint. Máthé Zsófia Metal-Sheet marketingvezetője kijelentette, Debrecen már most az autóipari fellegvára, ezért fontos a cégnek a rendezvény támogatása. A cége tulajdonosa autórajongó, a gyűjteményéből lesznek kint járművek a drive-on. Egyedülálló showműsorral készülnek, amelyet a három nap alatt hat alkalommal mutatnak be. Abban lesz autósüldözés, több száz lóerős járművek bemutatója, működni fog a lánggép és a szikragép is.

Miklósvölgyi Péter a rendező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője egyértelműen sikeresnek nevezte az előző két Debrecen Drive-ot, amelyen egyenként 30-35 ezer vendég volt. – A sikerünk titka, az ár-érték arány – jelentette ki, majd egy gyors számolást is végeztt. – A családi belépő 10 ezer forint, ezzel öten mehetnek be egy napra, és 80-100 különböző szolgáltatást vehetnek igénybe, plusz rengeteg csodálnivalót is kapnak. Ha mindezt egy főre vetítjük és piaci árat számolunk, akkor csak a szolgálatások személyenként 50-100 ezer forintba kerülnének. Ez a legnagyobb erőssége a drive-nak.

Páll László a Campus kft. másik ügyvezetője csupa praktikus információval szolgált. Sok program lesz akkor, hiszen pünkösd, gyereknap is május 26-28-ra esik, akkor nyit a szabadtéri strand, továbbá az állatkert és a vidámpark is készül programokkal. No meg rendeznek egy DVSC-Újpest labdarúgó mérkőzést is a Nagyerdei Stadionban. Ennek időpontja az utolsó pillanatban dől el, hiszen a DVSC-nek a dobogós helyért a riválisokkal egyidőben kell játszania. – A programjainkat tehát össze kell hangolnunk több rendezvénnyel, ezért is kérjük, gyalog vagy közösségi közlekedést igénybe véve jöjjenek az érdeklődők a Debrecen Drive-ra. Az esemény idején nyitva lesz a Klinikák előtti, a Főnix melletti és a Kassai úti campus parkolója is – sorolta Páll László, aki a Cívishír kérdésére elmondta, várhatóan több száz Újpest drukkoló érkezik a labdarúgó mérkőzésre, ám ők a rendőrség által biztosított folyosón keresztül közlekednek majd, ezért nem okozhatnak fennakadást a Debrecen Drive rendezvény menetében.

Kapcsolódó hírek
Civil Fórum: a józsaiak válaszokat várnak
Civil Fórum: a józsaiak válaszokat várnak
Előzetes hatástanulmányhoz kötik a debreceni beruházások támogatását.
Embertelenség: megverték, meztelenre vetkőztették a 10 fokos időben
Embertelenség: megverték, meztelenre vetkőztették a 10 fokos időben
Debrecenben súlyosbították a miskolci ítéletet.
Oldalszalonna helyett örömóda: gyere, Tócó, gyere!
Oldalszalonna helyett örömóda: gyere, Tócó, gyere!
Csőben a Civaqua második golyója. Debrecen polgármestere szerint nem kérdés a zöld átállás.
A debreceni vonalat is érinti a MÁV új menetrendje
A debreceni vonalat is érinti a MÁV új menetrendje
December 10-én lép életbe a változás.
Aláír a főispán, mehet a fizetés Balmazújvárosra
Aláír a főispán, mehet a fizetés Balmazújvárosra
Rácz Róbert december 5-e előtt szeretné elfogadni a két dokumentumot.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés