Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az utolsó másodpercben betalált a Honvéd, így kikapott a DEAC

DEAC | 2024. 03. 23. | 20:52:30
Bosszankodhatnak a debreceni kosárlabdázók.
Az utolsó másodpercben betalált a Honvéd, így kikapott a DEAC
A Honvédot fogadta a Debreceni Egyetem alakulata (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fájó vereséget szenvedett hazai pályán a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 25. fordulójában a Budapesti Honvéddal szemben március 23-án.

Tizenkét másodperccel a vége előtt ugyan Willamson hárompontosával még egyenlített a Mandics-csapat, ám a dudaszó pillanatában végül a maguk javára fordították a vendégek a találkozót.

Két elszalasztott lehetőség után harmadik alkalommal is megpróbálhatta kiharcolni a rájátszásba jutást a Debreceni Egyetem alakulata, melyhez a legutóbbi nyolc mérkőzéséből hatot megnyerő Honvédot kellett legyőzniük. Átérezték a mérkőzés súlyát a hazaiak, és ezúttal nem ragadtak be a rajtnál, Williamson triplájával és Drenovac pontjaival két perc után 7-2-re megléptek. A folytatásban a kihagyott büntetők és a rengeteg vendég támadó lepattanó ellenére is sokáig tartotta minimális előnyét a DEAC, ám a negyed végéhez közeledve ritmust váltott a Honvéd, Djokovics extra hármasával és Brown betörése után átvették a vezetést (15-16). Drenovac révén ugyan hamar fordítottak a hazaiak, ám sokáig nem örülhettek neki, Filipovics agilis játékának köszönhetően pedig 18-20-as eredménnyel zárult az első tíz perc.

A második etapot egy 8-0 fővárosi rohanás indította, így a 12. percben kétszámjegyűre hízott a differencia. Mandics időkérése után Drenovac büntetőjével és Williamson szépségdíjas kosarával közelített a DEAC, Edwin ziccere után pedig már csak öt volt közte (24-29). Egy-két vitatott jelenet paprikázta fel a hangulatot, melyből inkább a piros-fehérek tudtak előnyt kovácsolni, de mielőtt nagyobb bajba sodródtak volna Mócsánék, a csapatkapitány hárompontosával és Drenovac középtávolijával sikerült újra közelebb kerülni. Edwin vette hátára csapatát, az irányító rendre megbontotta a vendégek védelmét, így tovább csökkent a különbség. A csapatszinten kihagyott kilenc büntető azonban megbosszulta magát, így szezonbeli 13. hazai bajnokiján 12. alkalommal is hátrányban vonulhatott az öltözőbe a Mandics-csapat (40-41).

A szurkolókra nem lehetett panasz (Fotó: Cívishír)

A második húsz percet is Williamson triplája nyitotta, majd nem sokkal később Mócsán is értékesítette második távoliját (47-43). Közel három percig nem találtak a gyűrűbe a csapatok, a holtpontról pedig a rekordbajnok tudott hamarabb elmozdulni, Wesson Jr. pontos kinti dobása után Djokovics egyenlített büntetőből. A folytatásban is óriási csata folyt a pályán, mindkét fél óriási energiákat mozgósított védő oldalon, így állandósult a döntetlenközeli eredmény. Elsősorban a büntetővonalról voltak eredményesek a felek, ám a játékrész hajrájában Drenovac és Tadics is helyére küldött egy duplát, így a záró felvonást 59-54-es előnnyel várhatta a DEAC.

Zónára váltott a Honvéd, melyet Tadics egy szerencsés hármassal dobott át rögtön az első támadásból, ám ez követően megzavarta a védekezésváltás a fehér-feketéket. A vendégek köszönték szépen az elpuskázott lehetőségeket, és a Henry-Brown duó vezérletével egy 8-1-es futással kiegyenlítettek (63-63). A fordítást átmenetileg Edwin és Drenovac napolta el egy-egy kétpontossal, de nem adták fel a fővárosiak, és Wesson Jr és Brown révén újra utolérték ellenfelüket, sőt két és fél perccel a vége előtt utóbbi gyorsindításával a vezetést is átvették (67-69). Hazai időkérés után Wesson Jr. talált be kintről, melyre Tadics válaszolt egy triplával. Egy perccel az órán Filipovics csak az egyik büntetőjét dobta be, majd egy-egy kivédekezett támadás után az egyenlítésért támadhatott a DEAC (70-73). Az utolsó hazai támadást Williamsonra rajzolta fel a szakmai stáb, a magasember pedig 12 másodperccel a vége ki is egyenlített egy hárompontossal. Egy lehetősége azonban még mindig volt a vendégeknek, mely Simon Kristófra jött ki, aki a dudaszó pillanatában könyörtelenül bevágta a sorsdöntő középtávolit, így 75-73 arányban végül a Honvéd diadalmaskodott.

A cívisvárosiak ezzel sorozatban harmadik vereségüket szenvedték el a bajnokságban, s a rájátszásba jutásuk is az utolsó fordulóban, a Szeged elleni idegenbeli mérkőzésen dől majd el.

DEAC - Budapesti Honvéd SE 73-75 (18-20, 22-21, 19-13, 14-21)
Bajnokság, 25. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Minár László Balázs, Horváth Csongor Béla (Zalai Ákos István)
Debrecen: Edwin 14, Hőgye -, Drenovac 23, Williamson 12/9, Buljevics 6. Csere: Mócsán 10/6, Tadic 8/6, Neuwirth -.
Honvéd: Simon 8, Brown 21/3, Hajdu 3/3, Henry 9, Peringer 2. Csere: Wesson 15/6, Filipovic 11, Djokovic 6/3, Kopácsi -, Bazsó -, Reizinger -.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Utat újítanak fel és kátyúznak Konyáron
Utat újítanak fel és kátyúznak Konyáron
Hajdúhadházi cég végzi a munkát.
Gazdaság
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
A legtöbb ingatlant Debrecenben hirdették meg
Felpörgött az ingatlanpiac Magyarországon az első negyedévben.
Nyíregyházi cég vette meg a debreceni Kartonpackot
A Covid alatt helyezték állami felügyelet alá.
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.