Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyháza nem tudta megnehezíteni a DEAC-osok dolgát

DEAC | 2024. 08. 11. | 19:35:07
A debreceniek itthon tartották a három pontot.
A Nyíregyháza nem tudta megnehezíteni a DEAC-osok dolgát
A találkozón egy gól született (Fotó: DEAC)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az NB I-be visszajutott Szpari második gárdájával nézett farkasszemet a Debreceni Egyetem augusztus 11-én délután az NB III Északkeleti csoportjának harmadik fordulójában. A házigazdák hat ponttal, a vendégek négy egységgel várták a mérkőzést.

Tíz percet kellett várni az első lehetőségre, Tomola Patrik fejelt bevetődve a bal sarok mellé. Uralta a meccs elejét a Debrecen, és igyekezett minél nagyobb tempóban eljutni a nyírségiek kapuja elé – tudatta a DEAC honlapján. Nem sokkal később Papp adott középre, Sándor Tamás kapáslövése kevéssel ment mellé, miután megpattant egy védőn. Jobb volt a DEAC, a Spartacus zártan védekezett, és elsősorban kontrákra alapozta játékát. Az ivószünetet követően Jankelics Iván lőtt jócskán fölé. A 31. percben egy remek támadást követően Sándor lőtt kapura, megpattant labdája a lécen csattant. Remekül zárult az első játékrész: Papp G. Benedek végzett el szabadrúgást az ellenfél térfelének közepéről, Soltész János ugrott a legmagasabbra, és a bal sarokba bólintott.

A szünet után sem jöttek a nyíregyházi rohamok, inkább az egyetemisták támadtak, noha ők már előnyben voltak. Urbin Péter kettőt is cserélt az 53. percben, Kun és Tóth Dániel érkezett Mikó, valamint Lénárt helyére. Nem sokkal ezután Soltész lett a csapatkapitány, miután Sándor Tamás lejött, őt Korhut Mihály váltotta. Magabiztosan futballozott a DEAC a mérkőzés ezen időszakában is, bár a helyzetek elmaradtak. Kissé unalmas mederben csordogált a találkozó, a Spartacus továbbra sem nyílt ki, ezért a házigazdáknak nehéz volt feltörniük a védelmet. Az utolsó tíz percre változtatott a vendégek edzője is, érezvén, hogy nem veszélyes a csapata. Mégis a DEAC került helyzetbe, Kun lövése alig ment el a kapu mellett. Az összecsapás egyik utolsó momentuma Szabó Levente lövése volt, védett a kapus, majd a másik oldalon Pataki durrantott fölé.

NB III Északkeleti csoport, 3. forduló
DEAC–Nyíregyháza Spartacus II 1–0 (1–0)
DEAC: Tóth D. – Lakatos, Herczku, Soltész, Mikó (Kun 53.) – Sándor (Korhut 61.), Szabó, Lénárt (Tóth D. 53.) Jankelics – Papp G., Tomola (Al-Sheraji 71.).
Gól: Soltész (45.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pont nélkül tér haza a kis Loki
Pont nélkül tér haza a kis Loki
A debreceniek Salgótarjánban vendégeskedtek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Ismét fellendülhet a magyar mézpiac?
Újra vámmal érkezhet ukrán méz az Európai Unióba.
Maradt egy-két lezárás a debreceni felüljárón
A csatornaszemek és az aknafedők bosszankodásra adhatnak okot.
Sörözés a debreceni teraszokon – mondhatják, hogy gyorsan idd meg?
Fokozott ellenőrzések és eltérő nyitvatartási idők a belvárosban.
Kiderült, mennyiért vették meg a debreceni „Napló-székházat”
Önkormányzati cég a vevő, a szerkesztőség már elköltözött.
Több mint százmillióból vásárol vízmonitoring eszközöket Debrecen
A Környezeti Ellenőrző Rendszer (KER) célja a természeti értékeink megőrzése, a debreceniek jóllétének és biztonságának szolgálata.
Harmincöt parkolóhely épül Balmazújvároson
Kivitelezői csoport nyerte a közbeszerzést.
Hirdetés
Hirdetés