Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyílt utcán akarta kirabolni az idős nőt a bedrogozott hajdúszováti férfi

Cívishír | 2024. 06. 25. | 16:05:45
Nem jogerősen 4 év börtönre ítélték.
A nyílt utcán akarta kirabolni az idős nőt a bedrogozott hajdúszováti férfi
Az asszony ellenállt (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Hajdúszoboszlói Járásbíróság június 25-én előkészítő ülést tartott annak a vádlottnak az ügyében, aki erőszakkal akarta elvenni az idős sértett szatyrát. Az előkészítő ülés során az ügyész ismertette a vádiratot. Az ügyészség beismerő nyilatkozat, valamint a tárgyaláshoz való jogról történő lemondás esetén a vádlottal szemben mértékes indítványt tett – 4 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés – a büntetés tartamára vonatkozóan.

A vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmény elkövetését a vádirattal egyezően elismerte, valamint a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, amit a bíró elfogadott.

A járásbíróság a férfit rablás bűntettének kísérletében és testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt az ügyészi mértékes indítvány szerint 4 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A vádlott 2023. december 12-én reggel hajdúszováti lakóhelyén „kristály” elnevezésű új pszichoaktív anyagot fogyasztott, majd ezután otthonából távozott. Aznap 11 óra körül a 23 éves férfi Hajdúszováton sétált, amikor felfigyelt egy vele szemben, gyalogosan közlekedő idős asszonyra, aki épp a postára tartott kezében egy vászonszatyorral, amelyben a személyes okmányai és 159 ezer 800 forint készpénz volt. A vádlott ekkor elhatározta, hogy elveszi a szatyrot a sértettől, ennek érdekében megszólította az idős nőt és útbaigazítást kért tőle. A sértett magyarázni kezdte a vádlottnak az utat, ekkor azonban a férfi hirtelen megragadta a vászonszatyrot és azt erőteljesen maga felé húzta.

A sértett a szatyrot kezével szorította, azt nem engedte el, mire a vádlott mellkasánál fogva ellökte az asszonyt. Az erőszak hatására a sértett a szatyorral együtt elesett a járdára és megütötte a bal vállát. A vádlott szándéka a szatyor és benne lévő értéktárgyak jogtalan eltulajdonítására irányult, azonban sértett ellenállása folytán üres kézzel menekült el a helyszínről. A sértett az eset következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A bíró az ítélet indokolása során súlyosító körülményként értékelte a vagyon elleni erőszakos jellegű bűncselekmények elszaporodottságát, valamint azt, hogy a vádlott büntetett előéletű. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi beismerő vallomást tett, megbánó magatartást tanúsított és azt, hogy a rablás kísérleti szakban maradt.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a döntést tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítés miatt jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tetőzik a kánikula, de nagy változás nem várható
Tetőzik a kánikula, de nagy változás nem várható
Folytatódik az átlagosnál melegebb idő.
Hirdetés
Hirdetés
Hőség: piros figyelmeztetés Hajdú-Biharra
Hőség: piros figyelmeztetés Hajdú-Biharra
A vármegyében a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Üzemanyagárak: a kiskereskedők helyett a MOL-t és a kormányt fenyegessék!
Egy hónap alatt tízszer emelkedtek az üzemanyagárak – üzent a Mi Hazánk.
Debreceni repülőtér, mi történik veled?
Egyes beruházások nem valósultak meg, azonban az ideérkezett tőke súlya kötelez.
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Az Aquaticum Debrecen Kft. ajánlatkérése.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Fan-coil berendezések beszerelését kellene elvégezni.
Fokozott ellenőrzést tart a NAV Hajdú-Biharban
A dohánylevelek betakarítása adja az apropót.
Hirdetés
Hirdetés