Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A csoportkör a tét most Debrecenben

| 2019. 11. 09 | 10:55:00
Az első mérkőzést hazai pályán vívja meg a DVSC.
A csoportkör a tét most Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szerb bajnok, a Zork Jagodina ellen lép pályára november 9-én, 15.30-tól a DVSC Scaheffler az EHF-kupa harmadik selejtezőkörében a Hódosban. A páros mérkőzés tétje a második számú európai versengés csoportköre.

A közép-szerbiai város klubcsapata ebben az idényben már elvérzett a Bajnokok Ligája szeptemberi selejtezőjében, amikor mind a török Kastamonu Belediyesitől (31-15), mind a spaanyol Rocasa Gran Canariától (28-15) súlyos vereséget szenvedett. Továbbjutottak viszont – kvázi vigaszágon – az EHF-kupa második selejtezőkörében. Akkor a montenegróiakkal megtűzdelt szerbek a görög PAOK ellen mentek tovább 49-44-es összesítéssel. Ebben a fordulóban, ugye, a DVSC Schaeffler 69-58-al jutott túl a német TSV Bayer 04 Werkselfen együttesén.

– Egy hét alatt három meccs vár ránk, hiszen a két EHF-kupatalálkozó között, november 12-én, Győrben lépünk pályára. A kupapárharc természetesen kiemelt esemény mind a klub, mind a szurkolók számára. Egy csapat eredményes kupaszereplése mindig hatással van a jövőjére. Célunk a csoportkörbe jutás, amit a hazájában idén is veretlen szerb bajnok ellen kell kiharcolnunk! Tudjuk, hogy a szerb bajnokság nem olyan színvonalas, mint a magyar. A legjobb szerb kézilabdázók külföldön játszanak, válogatottjuk majd mindegyik erőssége idegenlégiós. Ellenfelünk több meccsét is elemeztük, kiderült, hogy a Jagodina egy jó együttes, amely magas szerkezetű védelmére, míg támadásban felállt fal ellen páros kapcsolataira épít. Ezeket kell jól megszűrnünk ahhoz, hogy komoly előnyt szerezzünk a visszavágóra – értékelt a mérkőzés előtt Köstner Vilmos a klub honlapján. A vezetőedző továbbjutást vár, de óva inti a könnyű győzelemre számítókat.

A mérkőzést két román játékvezető, Mihai Marian Pirvu és Radu Mihai Potirniche vezeti, a találkozót a Sport1 élőben közvetíti.

Kapcsolódó hírek
Debrecenben játssza EB-csoportmeccseit a magyar válogatott!
Debrecenben játssza EB-csoportmeccseit a magyar válogatott!
Megkezdődött jegyértékesítés a jövő évi tornára.
Olimpiai bajnokot igazol a Debrecen
Olimpiai bajnokot igazol a Debrecen
A játékos a következő szezontól erősíti a DVSC Schaeffler gárdáját.
Hét DVSC-s szerepel a világbajnokságon
Hét DVSC-s szerepel a világbajnokságon
A debreceni keret fele valamelyik válogatottat erősíti.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés