Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Civil Fórum Debrecen szerint „bullshit” a Főnix Lakásprogram

Cívishír | 2024. 05. 16. | 10:36:17
Az egyesület bemutatott két képviselőjelöltet.
A Civil Fórum Debrecen szerint „bullshit” a Főnix Lakásprogram
A Civil Fórum Debrecen Egyesület tagjai a május 16-i sajtótájékoztatón (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Civil Fórum Debrecen Egyesület bemutatta a 13-as és a 14-es választókörzetben lévő jelöltjeit. Előbbiben Fülep Olivér József, utóbbiban pedig Rigó István méretteti meg magát. A május 16-i sajtótájékoztatón Gondola Zsolt Zoárd, az egyesület polgármesterjelöltje elmondta, a városban 23 választókörzet van, ebből háromban alakult ki az a helyzet, ahol a jobb- és baloldali jelöltek mellett a civilek is elindulnak, és nincs negyedik jelölt. – Ez a három körzet lesz az, ahol megmutatkozik, hogy a régi bal- és jobboldal mellett a feltörekvő civilek, akik a lokálpatriotizmust képviselik, mennyiben tudják felvenni a versenyt, vagy megverni a régi pártkatonákat – jelentette ki, hozzátéve, a 23 jelöltjük legalább harmada nő, és a társaság legalább fele fiatal.

Rigó István, Gondola Zsolt Zoárd és Fülep Olivér József (Fotó: Cívishír)

Rigó István, a 14-es körzet képviselőjelöltje a Kishegyesi út és környékének közlekedési problémáit szeretné megoldani. Szerint elcsépelt témának tűnhet a közlekedés, de mégis mindennapos probléma Debrecenben. - Az autó is olyan, mint a színes tévé. Kezdetben minden utcában volt egy, majd minden háztartásban egy, ma pedig minden helyiségben van. Igaz ez az autókra is, hiszen minden családtagunknak van egy autója - vázolta fel. Meglátása szerint a Kishegyesi út az egyik legforgalmasabb debreceni utca. – A Tegez utcáról a város irányába csúcsidőben kifordulni elég nagy kihívás, a Tócópart utcára pedig befordulni. Megválasztásom esetén szeretnék ezeken javítani. Emellett a környéken vannak olyan uták, ahol nincs csatornahálózat, vezetékes ivóvíz. Ezeket a problémákat is szeretném megoldani.

Fülep Olivér József a Tócóskert szívében nőtt fel, ott járt óvodába, fiatal felnőttként pedig innen költözött el. – Nem volt egyszerű, és úgy gondolom, ha 8 éve sem volt egyszerű, akkor a mai 20-25 éveseknek még nehezebb. A Fidesz pár héttel ezelőtt választási „bullshitként bedobta” a Főnix Lakásprogramot. Miért most, miért vártunk eddig? – tette fel a kérdést, majd a Kishegyesi úti munkásszállóra mutatott. Mint mondta, 5-6 ilyen szálláshely "nőtt ki a földből" az utóbbi időben, vagyis a betelepülő munkásokat hamarabb támogatja a hatalom, mint a debreceni fiatalokat. Ez a Civil Fórum számára elfogadhatatlan. – A Főnix Lakásprogrammal kapcsolatban még mindig nem tudjuk a pontos számokat, nem tudjuk a pályázati feltételeket, és azt, hogy ez miben támogatja a fiatalokat. Azt viszont már most is tudjuk, hogy munkásszálló hol, és mennyi pénzből épül majd a városban. Megválasztásom esetén – a polgármesterjelöltünkkel, Gondola Zsolt Zoárddal közösen – októberben kész tervvel fogok, fogunk előállni, ami valójában a debreceni fiatalokat, a helyi lakosokat fogja segíteni, nem pedig a külföldi munkásokat.

FR

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
„Verselő padokat” avattak Debrecenben
„Verselő padokat” avattak Debrecenben
Méltó módon emlékeznek azokra a nagy irodalmi klasszikusokra, akik a cívisvárosból indultak vagy Debrecenhez kötődnek.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Végre! Elkezdenék a Margit téri uszoda felújítását
Sok a munka. Kiírták a pályázatot.
Földutak kaphatnak aszfaltot Vámospércsen
Várják a kivitelezők jelentkezését.
Munkagépek a Tócóskertben; valamit muszáj lesz kezdeni a leromlott parkolóházzal
Június végére elkészül a szervizút részbeni megújítása.
Egyre több a külföldi vendég Debrecenben
Kijöttek az április adatok.
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
A födém belső vízszigetelése tönkrement.
Támogatott tartalom
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak.