Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sopronban győzött a DEAC! A debrecenieknél a pályaelőny

| 2023. 05. 09. | 22:41:00
Kihasználták az ellenfél gyengeségeit.
Sopronban győzött a DEAC! A debrecenieknél a pályaelőny
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A több kulcsjátékosát is nélkülöző DEAC ötpontos győzelmet aratott a szintén tartalékos Sopron otthonában, mellyel elvette ellenfele pályaelőnyét, s már csak egy lépésre került az 5-8. helyért rendezett keresztjáték megnyerésétől.

A párharc első két találkozóján mindkét alkalommal a hazai csapat diadalmaskodott, így 1-1-es összesítéssel utazhattak vissza a csapatok Sopronba.

A hajdúságiaknál ezúttal Mócsán személyében egy újabb kulcsjátékos csatlakozott a maródiak sorához, míg a hazaiaknál ugyan már a betegségéből felépülő Kosztasz Flevarakisz dirigált az oldalvonal mellől, Durham mellett Molnár is kiesett a palánk alatti rotációból – írja a deac.hu.

A hazaiaknál két U20-as játékosuk, Csendes és Schöll pontjaival indult a találkozó, majd White és Joseph is csatlakozott hozzájuk, melyre debreceni részről csak Tóth Ádámtól érkezett válasz (9-3). Drenovac kosara után a DEAC is ébredezni látszott, majd a negyed feléhez érve a szerb klasszis mellett Kenéz is értékesített egy hárompontost. A negyed második felében a védekezés kezdett helyre rázódni, így Polyák gyorsindítása és Govens betörése után már a DEAC járt előrébb (16-17). Sokáig nem örülhettek a vezetésnek a hajdúságiak, Joseph három büntetővel szinte azonnal fordított, míg a negyedet Sitku utolsó másodperces tempója zárta, így tíz perc elteltével néggyel mentek a hazaiak.

A folytatásban mindkét oldalon pontatlanná vált a játék, melyből a DEAC tudott hamarabb kikeveredni, Drenovac vezérletével a játékrész felénél utolérték ellenfelüket, időt is kértek a hazaiak. A védekezés nagyon összeállt a cívisvárosiaknál hat perc alatt mindössze egy hárompontost jegyzett az SKC, így Gáspár ziccerét követően már újra a fehér-feketék vezettek (24-26). A félidőhöz közeledve Sitku percei következtek, az erőcsatár védő oldalon is sikeresen zavarta meg a debreceni magasembereket, míg támadásban sorozatban hat pontot szerezve újra sikerült fordítaniuk (32-28). Az utolsó minutumban azonban újra a DEAC akarata érvényesült, 6-0-s rohanásuk után így ők mehettek minimális előnnyel az öltözőbe.

A fordulás után percenként változott a vezető kiléte, az adok-kapokból pedig inkább a vendéglátó tudott profitálni, Barnett kosaraival négy egységgel megléptek. Tóth rázta fel csapatát egy közelivel, majd Drenovac egy dupla mellett egy hárompontost is elsüllyesztett, Polyák betörését követően pedig már egy 9-1-s sorozatnál jártak a hajdúságiak, magához is hívta övéit Flevarakisz (43-47). Ez sem lassította le a cívisvárosiakat, okosan kihasználták a szűk rotációval dolgozó soproniak gyengeségeit, s a negyed végére hét pontra duzzasztották fórjukat.

A záró felvonás kezdetén White kosarára Garamvölgyi válaszolt, Neuwirt triplája után pedig a mérkőzés során először kétszámjegyű volt a differencia (49-59). Mielőtt végleg elúszott volna a hajó, Supola jelentkezett egy távolival, White betörése után pedig újra nyílt volt a mérkőzés. Négy perccel a vége előtt Joseph ziccerével tovább zárkóztak a hazaiak, melyre hiába válaszolt Polyák egy közelivel, az irányító hármasával már újra látótávolságon belülre kerültek (63-65). Ekkor azonban Drenovac lélektanilag a legjobbkor dobta be harmadik hárompontosát, majd igazi vezérként egy újabb kosárral a mérkőzést is eldöntötte. A Sopron ugyan mindent megtett az utolsó percekben, de reális esélyük már nem volt az okosan játszó Mandics-csapat ellen, így 75-70-es sikerével a DEAC magához vette a pályaelőnyt, s pénteken hazai pályán lezárhatja a párharcot.

Mesterszemmel

Andjelko Mandics: Mindkét csapatnál voltak hiányzók, a szűkebb rotációk miatt mindkét csapat sok hibával játszott. A küzdeni akarásra ma nem lehet panaszom, a srácok mentek előre becsülettel, a kulcs pedig az volt, hogy kihasználva az ellenfelünk gyengeségeit sok támadó lepattanót tudtunk szerezni, illetve a szerzett labdákból könnyű kosarakat dobtunk. Pénteken hazai pályán szeretnénk lezárni a párharcot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.