Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Köteles Leander: Debrecen az egyik legjobb város!

| 2023. 04. 24. | 20:03:00
Dupla koncerttel készül a Leander Kills a Roncsbárba.
Köteles Leander: Debrecen az egyik legjobb város!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két különleges koncerttel érkezik a Leander Kills április 28-án és 29-én este a Roncsbárba. A tavaly év végén kiadott Vérkeringő című lemezük tavaszi turnéja zajlik jelenleg, melynek dalait a debreceni közönség is hallhatja élőben. A Cívishír érdeklődésére Köteles Leander, a zenekar frontembere elmondta, két különálló műsorral készülnek a cívisvárosi dupla koncertre. – A Vérkeringő albumunk lemezbemutatóján vagyunk éppen. Ha minden igaz, pénteken nagyjából ugyanazt fogjuk előadni, mint egész tavasszal. A szombati napon pedig új programmal készülünk: előveszünk pár olyan dalt, amiket az elmúlt években játszottunk, de kevesebbszer voltak hallhatók – kezdte Leander. Elárulta azt is, a két koncertnek az az érdekessége, hogy pénteken még a régi gitárosuk, Bodor Máté fogja őket segíteni, ám szombaton Nyerják Gábor debütál, mint a hangszer új felelőse.

Kérdésünkre azt is kifejtette, mi áll a gitárosváltás hátterében. – Az elmúlt hároméves bezártság odatett a zenészeknek, alábbhagyott a lelkesedés, és mindenki egy kicsit elfáradt. Sajnos ez történt a két gitárosunkkal, Czifra Mikivel és Vermes Andrissal is. Tovább kell menni, Gábor és Bence pedig nagyon szívesen vállalta a feladatot – tudatta az énekes.

Az együttest korábban is hallhattuk már a cívisvárosban. A frontember büszkén emelte ki, számára Debrecen az egyik legjobb város, nagyon szeretnek ide járni. – Az első nagyobb koncertélményünket a Tankcsapdának köszönhetjük. Még 2014-ben a Leander Rising korszakban velük léphettünk fel a Főnix Csarnokban, amiért a mai napig nagyon hálásak vagyunk. Na és persze a Campus Fesztivált is imádjuk, az az egyik legjobb – tette hozzá Leander.

A Vérkeringő című albumról is kérdeztük az énekest, aki közölte, a dalokat a koronavírus okozta helyzet, a bezártság ihlette. – Minden alkotó embernek volt ideje a covid alatt magán és a világon eltöprengni, szembe kellett néznünk a démonainkkal és a magánnyal. Azt hiszem, ezt próbálja tükrözni a Vérkeringő című lemez – mondta, hozzátéve, mára visszaállt a világ egy jobb pólusra, és innentől ezt a korszakot elengedhetik. – Jó lenyomata ennek az időszaknak – utalt legújabb albumukra.

Nem titok, hogy a banda neve szerepel a Campus Fesztivál fellépői között, melyen már korábban is felléptek. Leander úgy véli, addigra a Vérkeringő lemezt "kiturnézzák", és tervei szerint két-három új dallal jelentkeznek, amik a zenekar jövőbeli hangzását határozzák meg, mely kicsit másabb lesz az eddiginél. Az énekestől azt is megtudtuk, egy demó már született a közelgő albumról, amit megírtak, csak ki kell dolgozniuk és klipet kell hozzá forgatniuk. Az új projektről elárulta, sokkal inkább az élet öröméről fog szólni – az előzőtől eltérően. Nem csak ebben terveznek változtatást, ugyanis a zenei hangzásvilágukat kicsit puhítani akarják, inkább a közérthetőség és az egyszerűség irányába mennének. Úgy véli, az elmúlt időszakban nem tudta úgy átadni a szövegeit, hogy azokat könnyen meg lehessen érteni – ezen fognak dolgozni. – Az az igazság, már többször mondtam, hogy befejezzük a metált, de sosem sikerült, az új dal is elég kemény hangzású. Májusban tehát érkezik az emlegetett szerzemény és hozzá a klip, amiben már láthatja a közönség az új formációt – tudatta a frontember.

Külön megköszönte Leander az együttes nevében a rajongóiknak, hogy ennyien vásároltak jegyet a debreceni koncertjeikre. Tudomása szerint az első nap már közel telt házas és a második is nagyon jól áll, amiért nagyon hálásak. – Jöjjenek el, és élvezzék a szabadságot! – üzente a hajdúsági közönségnek.

Draskóczi Aliz

Facebook-esemény ITT

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!