Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Akkumulátorgyár: három javaslat a debreceni professzoroktól

| 2023. 03. 16. | 11:19:00
Kérnek mindenkit, törekedjenek a szemléletváltásra.
Akkumulátorgyár: három javaslat a debreceni professzoroktól
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– A Professzorok Batthyány Körének (PBK) debreceni csoportja a közvetlen, városi közelségben zajló társadalmi, kulturális és tudományos eseményeket érdeklődéssel figyeli, így a mostanában napirenden lévő akkumulátorgyár telepítésének ügyét is. Ugyanakkor aggodalommal érzékeli a kialakult és elmérgesedett lakossági vitát és politikai indulatokat. Ebben a kibogozhatatlannak látszó helyzetben a PBK csoport mégis szeretne az összekuszálódott gondolatok közepette valamilyen rendet látni, illetve javaslatával egy ígéretes megoldás reménye felé mutatni – kezdte március 16-i nyilatkozatában a kör debreceni csoportja.

Mint írták, a csoport tagjai három dolgot szeretnének javasolni a városlakók figyelmébe, miközben kérnek mindenkit, hogy próbálják újragondolni a dolgokat és törekedni egyfajta szemléletváltásra.

Meglátásuk szerint – és a történelmi tapasztalatok szerint – előrébb lépni, fejlődni, megújulni mindig csak áldozathozatal árán lehetséges. – Ha a városunk javát akarjuk, akkor nekünk is föl kell áldoznunk valami keveset abból a földből, amelyet eleink örökségként hagytak ránk. Nincs más választásunk! Valljuk be, hogy amit vitatunk, az egy nagyon piciny hányada annak az óriási területnek, amelyen a városunk fekszik. Csupán 15 ezreléke – fogalmaztak.

Másodsorban látnunk kell, ami ellen önös érdekből tiltakoznak, az valóban egy össznemzeti programnak a része.

– Az akkumulátorgyár vállalásával mi, debreceniek az egész magyarság előmenetelét szolgáljuk. Mindenféle számadatok láttak már napvilágot a vízfogyasztással kapcsolatban, s ezek megzavarhatják a közvéleményt. Szakértőink által közölt számokra figyelve a megvalósulni készülő gyár a mi összes városi vízszükségletünket lényegesen nem emeli. Sőt, arra sarkallja a város vezetőit, tudósait és lakosait, hogy a már korábban elkezdett vízgazdálkodási tervet közös törekvéssel valósítsuk meg egészen a befejezésig – tudatták.

Harmadszor pedig az őseinkhez méltóan mi is nézzünk bizakodva a jövőbe.

– A helyi iparosodást a városunk egész rendszerének egyfajta fejlődési folyamatában kell szemlélnünk. Ennek a folyamatnak csupán egyik részét képezi a város vízgazdálkodása. Aggodalomra nincs okunk! Példát említve, a Tócó vizéért aggódóak nyugodjanak meg, mert ennek a pataknak a sorsa éppen a már korábban elkezdődött városi vízgazdálkodási folyamat részeként fog jóra fordulni. Ezt a folyamatot az új gyár létesítése csak elősegíti, mert a város szennyvizének tisztításából keletkező úgynevezett szürkevíz nem a Tócót fogja szennyezni, mint eddig történt és mostanság is történik. A távolabbi terv az, hogy a szürkevizet nyugati technológia mintájára többszörös újratisztítással fogják felhasználni a gyártási folyamatokban – írták.

A kör arra biztat mindenkit, hogy szemléletváltással, pontosabb tájékozódással újból gondolja át Debrecen fejlődését!

– Az akkumulátorgyár megépülésével Északkelet-Magyarország területén a 9000 új munkahely létrejötte ugyancsak bővíti a foglalkoztatási lehetőségeket és emeli a munkaerő technikai színvonalát. Kérünk mindenkit, hogy egész nemzetünk érdekeit szem előtt tartó teljes rendszerben gondolkodva alakítsa ki véleményét. Bízunk benne, hogy megnyugvással fognak nézni a jövőbe! – zárták gondolatukat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A nagypénteket sem úsztuk meg súlyos karambol nélkül Debrecenben
A nagypénteket sem úsztuk meg súlyos karambol nélkül Debrecenben
A Füredi úton a tűzoltók végzik a mentést.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés