Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az utolsó percekben úszott el a debreceni győzelem

| 2022. 12. 29. | 21:39:00
A Sopron diadalmaskodott az Oláh Gábor utcán.
Az utolsó percekben úszott el a debreceni győzelem
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hazai pályán szenvedett tizenegy pontos vereséget a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 14. fordulójában december 29-én.

Hiába játszottak a találkozó döntő többségében jól Tóth Ádámék, az utolsó öt és fél percben nem tudtak a gyűrűbe találni, melyet könyörtelenül megbüntetett a Sopron.

Egyik csapat sem tudott legerősebb összeállításában pályára lépni, hiszen hazai oldalon Garamvölgyi és Gáspár továbbra sem volt bevethető, míg a vendégeknél Tavarius Shine nem állt rendelkezésre – írja a deac.hu. Nem a védekezésről szólt a találkozó eleje, az első három támadását mindkét együttes kosárra váltotta, így két perc elteltével 6-6 állt az eredményjelzőn. Valerio-Bodon és Jones kosaraival ugyan meglépett a Sopron, de ezt követően rendezte a védekezését a DEAC, s egy 13-0-s rohanással nyolcpontos előnyre tettek szert (19-11).

Hiába talált be Valerio-Bodon újra a hárompontos vonalon túlról, a hajdúságiak öt kihagyott büntetőjük ellenére is megtartották nyolcpontos fórjukat.

A vendégek kezdték jobban a második etapot, Scott kosaraira tíz soproni pont jött válaszul, David Dedek magához is hívta övéit (28-26). Jót tett az egyperces szünet a cívisvárosiaknak, Tóth és Mócsán duplái után Scott szerzett labdát, majd faulttal együtt értékesítette a gyorsindítást. Nem esett össze az SKC, Takács és Barnett is beköszönt távolról, így szempillantás alatt egyre olvadt a debreceni vezetés. A nagyszünethez közeledve Joseph lépett elő soproni részről, az irányító agilis játékának köszönhetően pedig fordítottak a kékmezesek (37-39). Potyogtak a kosarak a játékrész utolsó perceiben, szinte minden támadásból kosár született, így egy rendkívül pontgazdag első 20 percet követően 51-52-vel mehettek az öltözőbe a csapatok.

 

Az első félidőben 9 hárompontosig jutó soproniak a fordulás után két gyors kosárral jelentkeztek, de Kovács triplája és Taylor zsákolása után újra egyenlő volt az állás (56-56).

Scott hárompontosa után már a DEAC járt előrébb, de a folytatásban is elképesztő kosáresőt láthatott az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok publikuma, melyet David Dedek unt meg a vezetőedzők közül hamarabb, s 63-66-nál időkéréssel igyekezett megtörni az ámokfutást. Átmenetileg elérte a célját a mester, igaz a kétperces kosárcsendet Valerio-Bodon törte meg egy távolival. A szezon során ritkán látható formációban Taylor és Tóth egyszerre volt a pályán, melynek meg is lett az eredménye, a negyed végre pedig utóbbi kosarával ismét a házigazdák mentek egy ponttal (72-71).

A záró felvonásban sem változott a játék képe, az együttesek eltökélt szándéka volt, hogy túldobja ellenfelét.

Jones hármasára, Drenovac és Kenéz válaszolt egy duplával. A folytatásban mindkét térfélen éledezni látszott a védekezés, de a lényeg így sem változott, maradt a döntetlenközeli eredmény. A hatalmas iramban érezhetően elfáradtak a játékosok, s bár a helyzetek továbbra is megvoltak, egyre több volt a ki nem kényszerített hiba. Két egykori debreceni, Valerio-Bodon és Molnár kosaraival a Sopron került előnybe, majd másfél perccel a vége előtt Joseph triplájával karnyújtásnyira kerültek a győzelemhez (78-84). Hiába kért időt a hazai szakmai stáb, a DEAC a mérkőzés utolsó öt és fél percében nem dobott kosarat, az SKC pedig köszönte szépen, és egy 12-0-s futással lázárta a mérkőzést.

Mesterszemmel

David Dedek: Köszönöm a szurkolóknak a támogatást. Nagyon jól kezdtük a találkozót, a második negyedben azonban összeomlott a védekezés, harminchat pontot kaptunk, és ez nagyon fontos volt a mérkőzés végkimenetelét tekintve is, hiszen a Sopron itt jött vissza. A fordulás után nagyon sok extra dobásuk volt, a mi védekezésünk pedig továbbra sem működött azon a szinten, ahogy szerettük volna. A végjátékban pedig támadások terén rossz döntéseket hoztunk, olyan dobásokat vállaltunk, melyek nem igazán voltak helyzetek, és ez a győzelmünkbe került került. Szeretnék Boldog új évet kívánni mindenkinek, sajnos az ajándék ezúttal elmaradt, de mindent megteszünk, hogy az első adandó alkalommal kárpótoljuk a szurkolóinkat.

Kosztasz Flevarakisz: A szezon első felében jól védekeztünk, de idegenben mindenképpen szerettünk volna ezen javítani. A félidőben próbáltunk a védelmen szigorítani, de végül nem az a csapat nyert, aki túl tudta dobni a másikat, hanem aki a védekezését rendezni tudta. Támadásban is voltak szép megoldásaink, jól járt a labda, és a lepattanózás is rendben volt. Akik pályáraléptek szépen átvették hiányzóink helyét, de az egész csapat előtt le a kalappal, összességében szép győzelmet arattunk. Debrecenben mindig jó játszani, köszönöm a szurkolóknak, hogy elkísértek minket. Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Húsvéti időjárás: az égiek kegyesek hozzánk
Húsvéti időjárás: az égiek kegyesek hozzánk
25-27 fok! Köszönjük, elég lesz!
Hirdetés
Hirdetés
Szoboszlai közönségtalálkozót szervez az Eb előtt
Szoboszlai közönségtalálkozót szervez az Eb előtt
Élő talkshow keretében ad interjút, és a színpadon ott lesz a teljes magyar válogatott.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés