Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Oktatókat és munkatársakat díjazott a Debreceni Szakképzési Centrum

| 2022. 05. 31. | 16:58:00
Pedagógusnap, elismerésekkel.
Oktatókat és munkatársakat díjazott a Debreceni Szakképzési Centrum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pedagógusnap alkalmából az elmúlt évekhez hasonlóan a 2021-2022-es tanévben is elismerte kiváló eredményeket elért oktatóit és munkatársait a Debreceni Szakképzési Centrum. Idén három kategóriában várták a jelöltek felterjesztését a szakmai életutak és elért eredmények bemutatásával.

– Ahhoz, hogy a szakképzés fejlődését, eredményességét a későbbiekben is fenntarthassuk, szükség van azokra a kiváló, elkötelezett oktatókra, dolgozókra, akik hozzá tehetik a maguk erejét, tehetségét és elkötelezettségét – mondta Pósán László, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke az elismerések átadásán. Kiemelte, akármennyire is fejlődik a világ, a mesterséges intelligenciák és szuperszámítógépek előállításához szükséges tudás a mögötte álló emberek nélkül nem működne. – Azt kívánom, hogy még nagyon sok olyan alkalom legyen, amikor a szakképzésért elkötelezett, kiváló dolgozókat díjazzuk, hiszen egy magas szaktudással rendelkező ember mindig helyettesíthetetlen marad – tette hozzá.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere az eseményen elmondta, a szakképzés területén is jó irányba haladnak a dolgok Debrecenben, pedig óriási a kihívás, hiszen nem csupán mennyiségi, de minőségi képzést is kell folytatni városunkban. – Azt gondolom, hogy az elmúlt években a Debreceni Szakképzési Centrum bebizonyította, hogy egy országosan is egyre jobban működő rendszerben is kiemelkedőt tud nyújtani. Néhány éven belül több, mint 50 százalékkal nőtt a beiratkozók száma, ami egy egészen elképesztő eredmény. Debrecen sem lehetett volna olyan sikeres az elmúlt években a gazdaságfejlesztés területén, ha a Debreceni Szakképzési Centrum oktatási intézményeiben nem folyna minőségi képzés. Arra kérem az oktatókat és a dolgozókat, hogy kitartó munkájukkal továbbra is segítsék az oktatási intézményeinket annak érdekében, hogy olyan nebulók kerüljenek ki az iskolapadból, akik nemzetközi szinten is kiemelkedőt tudnak nyújtani – emelte ki.

Szilágyi Sándor, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója úgy fogalmazott, pedagógusnak, oktatónak lenni hivatás és elhivatottság: fontos folyamatosan megújulni, de értékeinkhez szilárdan ragaszkodni, megtalálni a közös hangot, élményeket adni, egyúttal felelősséget vállalni a diákok életújtáért. – Bár elismerni jelen keretek között csak néhány kollégát tudunk, de a 2021-22-es tanév kihívásai, a szakképzési rendszer átalakítása és stabilizálása olyan helyzetet teremtettek, melyben minden, a szakképzésben dolgozó kollégánk bizonyította elkötelezettségét a szakképzés iránt, így köszönettel és a tisztelettel tartozunk mindannyiuknak – mondta.

Az év oktatója díjban részesült:

  • Kiss Gyöngyi, a Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola oktatója
  • Lukács Antal, a Debreceni SZC Irinyi János Technikum oktatója
  • Szilágyi Magdolna, a Debreceni SZC Vegyipari Technikum oktatója

Az év dolgozója díjban részesült:

  • Dr. Kissné Papp Éva számviteli csoportvezető a Debreceni Szakképzési Centrum Központi munkaszervezetéből
  • Szénási Luca kancellári koordinátor a Debreceni Szakképzési Centrum Központi munkaszervezetéből
  • Tündikné Zsigó Andrea a Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum iskolatitkára
  • Ungi Erzsébet szakképzési koordinátor a Debreceni Szakképzési Centrum Központi munkaszervezetének tagja

„A debreceni szakképzésért” elismerésben részesült:

  • Nagyné Oláh Katalin, a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum intézményvezetője
  • Szőgyényi Adrienn ügyfélszolgálati- és marketing csoportvezető-helyettes
  • Váncsa Lajosné Berecz Ágnes, a Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum vállalati kapcsolatokért felelős igazgatóhelyettese
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vb-bronzérmes a debreceni vívó
Vb-bronzérmes a debreceni vívó
A magyar kardcsapat a harmadik helyen végzett.
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.