Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyári táborok: a szolgáltatók többsége kénytelen árat emelni

| 2022. 05. 19. | 12:25:00
Mazsorett-, nyelvi és csillagászati programok is lesznek Debrecenben.
Nyári táborok: a szolgáltatók többsége kénytelen árat emelni
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kedvező koronavírus-helyzet miatt járványügyi korlátozások nélkül megtarthatók az idei nyári táborok, így azokat ismét a korábban megszokott keretek között szervezhetik, bonyolíthatják le a szervezők. A Nemzeti Népegészségügyi Központ közlése szerint a kockázat ugyan kisebb, de a koronavírus továbbra is jelen van, ezért szükségesnek tartják és javasolják az általános higiéniás szabályok betartását.

Fontos, a táborokban kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző gyermek és szervező vehet részt, és erről – gyerek esetében a szülőnek – nyilatkozni is kell.

Ha egy gyerek vagy szervező betegség tüneteit észleli, haladéktalanul el kell őt különíteni, egyúttal értesíteni kell a szervezők által előzetesen felkért orvost, aki dönt a további teendőkről. A beteg gyermek felügyeletét ellátó embernek kötelező kesztyűt és maszkot használnia.

Önfeledt szórakozás és tanulás

Az Agóra Tudományos Élményközpont háromféle tábort szervez idén, amelyekbe hat héten át várják a gyerekeket. Ezen a nyáron is elindítják hagyományos táboraikat a természettudományok és a robotika iránt érdeklődő alsós gyermekeknek, újdonság azonban, hogy augusztusban a felső tagozatos diákok számára csillagászati tábort is hirdettek. – A Játékos tudomány elnevezésű tábor rendkívül színes programokat kínál, több tudományterületet ismeretanyagát feldolgozva. A Mozgó robotok táborban a robotépítés és -programozás alapjaival ismerkedhetnek a fiatalok, a Lehozzuk a csillagokat! táborban pedig a csillagászat alapjaiba lehet bepillantani – mondta érdeklődésünkre Vágó Mercédesz kommunikációs és szervezési csoportvezető. Ismertette, minden évben nagy az érdeklődés táboraik iránt, a legnépszerűbb turnusok általában már május közepére betelnek. 2020-ban 220, 2021-ben 300 kisdiákot fogadtak táboraikban; idén is hasonló létszámra számítanak. – Mindamellett, hogy az Agóra épületében fokozottan ügyelünk a tisztaságra, és eszközeink fertőtlenítésére, minden nálunk táborozó gyermek részt vehet egy izgalmas, interaktív foglalkozáson, ahol tesztelhetik a kézmosási szokásaikat, és kiderül, miért is olyan nagyon fontos dolog a higiénia – fogalmazott a csoportvezető.

Megtudtuk, tábori díjaik 2018-ban emelkedtek utoljára, idén viszont 30 százalékos emelésre számíthatnak a szülők.

A Debreceni Nemzetközi Iskola 4 turnusban szervez angol nyelvű élménytábort 2022-ben. Érdekesség, hogy angol anyanyelvű tanárok tartják a foglalkozásokat, és az élményprogramok is angol nyelven zajlanak. – Az ISD idén már harmadik alkalommal rendezi meg nyári táborát, ahol a gyermekek ízelítőt kaphatnak az iskola különleges tanítási módszeréből, és élvezhetik az angolszász kultúrához kötődő programokat. Az angol nyelvi foglalkozásokon a résztvevő gyermekek kommunikációs készségét erősítjük, fejlesztjük szaknyelvi ismereteiket, miközben élvezhetik az iskola kiemelkedő nagyerdei adottságait, modern oktatási körülményeit. A résztvevők találkozhatnak az ISD nemzetközi tanáraival, és idejüket egész nap angol nyelvi környezetben tölthetik – tudtuk meg Koszta Katalintól, a tábor vezetőjétől.

A délutáni foglalkozásokon strandolás, falmászás, kirándulás, valamint mozidélután, sport- és kézműves programok is lesznek.

Szeretettel várják a 4-15 év közötti gyerekeket – külön óvodásoknak és iskolásoknak szóló programokkal. Elhangzott, tavaly kisebb volt táboruk iránt az érdeklődés; ez nagy valószínűséggel a koronavírus árnyékának tudható be. Idén nagyobb érdeklődés fogadta a tábort, ezért a tavalyi kettő után idén dupla annyi turnust szerveztek. A higiéniás szabályok betartásáról itt is gondoskodnak, így a rendszeres fertőtlenítés, takarítás elengedhetetlen. Az áremelés a nemzetközi iskolában is indokolt, 18 százalékkal lesz drágább az idei tábor, mint a tavalyi.

Sőrés Gabriella, a Helen Doron English Debrecen nyelviskola tulajdonosa elmondta, idén négy hétig táboroztatnak; az első hét a hagyományos Zoo táboruk.

Figyelemre méltó, hogy táboraik idénre már megteltek, csak várólistára lehet jelentkezni.

– Igyekszünk változatos, izgalmas táborokat biztosítani. A létszámunk évről évre rendületlenül a heti 40-60 fővel működik. Nem csökken a létszám, sőt inkább lenne még igény további időpontokra is, amit kapacitáshiány miatt nem tudunk megvalósítani – közölte, hozzátéve, idén varázstábor a program, a tanárok szabadidejükben Harry Potter könyveket olvasnak, játékokat gyűjtögetnek, a szervezők pedig agyalnak a kreatív programokon. – Örülünk, hogy túl vagyunk a kovidon, és tudunk táboroztatni. A higiéniás előírásokat az aktuális szabályoknak, előírásoknak megfelelően betartjuk – zárta szavait.

Saját szervezésben megvalósul a SZUSZ Parkban a SZUSZ-NAGYkaLAND Élmény Tábor, de a területen ezen kívül számos tábornak biztosítanak helyszínt étkezéssel, strandhasználattal. Ilyen a Shogun SE karatetábora, a Jégkarc görkoritábora, de lesz mazsorett- és nyelvi tábor is. A gyerekek napközben többek között trambulinozhatnak, quadozhatnak, csocsózhatnak, horgászhatnak, de kipróbálhatják a strandfocit, a billiárdot és a pónilovaglást is. Tóth Mihály, a SZUSZ Park menedzsere érdeklődésünkre elmondta, 7-14 éves gyerekeket várnak, és

táboraikra hatalmas az érdeklődés, ugyanis az alapanyag és üzemeltetési költség emelkedése ellenére úgy döntöttek, hogy tartják a tavalyi árakat, ezzel is segítve a debreceni szülőket.

– A vakáció alatt minden héten hétfőtől péntekig tartó turnusokban fogadjuk a táborozókat, így idén és tavaly is majdnem 10 turnus jön, jött össze egy szezonra. A létszám turnusonként változik a szülők programja, nyaralások, ünnepek, néha időjárás függvényében, de átlagosan 30-50 főig terjed a létszám, ez idén is tartható. Sőt, várunk minimum 10-20 százalék növekedést a NAGYkaLAND Játszóház és a kedvező ár vonzereje miatt – fogalmazott.
A higiéniás szabályok betartása kapcsán elmondta, tízéves fennállásuk alatt bizonyították, hogy igényes, kulturált körülmények között működnek, emellett rengeteg esküvőt, céges- és magánrendezvényt bonyolítottak le a világjárvány ideje alatt is egészségügyi problémák nélkül.

Fogarasi Renáta

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Állami kitüntetést kapott a debreceni fizikus
Állami kitüntetést kapott a debreceni fizikus
Krasznahorkay Attila János világszínvonalú eredményeket ért el.
Eltűnt a debreceni Farkas Glória Viktória
Eltűnt a debreceni Farkas Glória Viktória
Január 24-én látták utoljára.
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés